|

İhanet bildirisi, sınav sorusu oldu!

Türkiye'yi ayağa kaldıran ve 1128 akademisyenin imza attığı ihanet bildirisi Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde provokatif bir biçimde öğrencilere yöneltilerek, sınav sorusu oldu.

Yeni Şafak
17:42 - 19/01/2016 Salı
Güncelleme: 15:47 - 19/01/2016 Salı
Diğer

Uluslararası Hukuk dersinin hocası Prof. Dr. Gökçen Alpkaya, söz konusu bildirinin tam metnini verdikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına da yer vererek bu olayın Uluslararası Hukuk bağlamında nasıl değerlendirileceğini öğrencilere sordu.

Türkiye 1128 akademisyenin imza attığı ihanet bildirisini konuşuyor. PKK ağzıyla devleti katil ilan eden ihanet bildirisine tepki çığ gibi büyürken üniversiteler imzacı akademisyenlere soruşturma başlattı.



Sabah'ın haberine göre; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası Hukuk dersinin hocası Prof. Dr. Gökçen Gökçen Alpkaya ihanet bildirisini sınav sorusu haline getirerek üniversite yönetimine ve YÖK'e adeta meydan okudu.





İhanet bildirisinin tamamının yayınlandığı sınav soru kağıdında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Sedat Peker'in tepkisine aynı paragrafta yer verilerek çirkin bir algı yönetimine başvuruldu. "Akademisyenler gözaltına alındı ama Sedat Peker hakkında bir işlem yapılmadı" cümlesiyle ihanet bildirisine desteğini sürdüren Uluslararası Hukuk dersinin hocası Prof. Dr. Gökçen Gökçen Alpkaya'in bu cümleleri neden sınav sorusuna dahil ettiği anlaşılamadı.



Soru kısmına geçmeden önce öğrenciyi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Güneydoğu'da görev yapan güvenlik görevlileri hakkında kışkırtan Prof. Dr. Gökçen Alpkaya, yönlendirici sorularla öğrencileri belli cevaplar vermeye zorluyor.



Daha önce imza attığı bildirilerle siyasi duruşu öğrenciler tarafından bilinen Prof. Dr. Gökçen Alpkaya hakkında Ankara Üniversitesi ve YÖK'ün nasıl bir tutum izleyeceği merakla bekleniyor.



#1128
#soru
#sınav
8 yıl önce