|

İhanet bildirisine 3 tutuklama

PKK’ya yönelik operasyonları ‘katliam’ olarak niteleyen ihanet bildirisine imza atan, ardından da bir bildiri daha yayınlayıp teröre açık destek veren 3 akademisyen tutuklandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 04:42 - 16/03/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Teröre destek için hazırlanan ihanet bildirisine imza atan 1128 akademisyen arasında yer alan, tepkiler üzerine benzer bir açıklama daha yayınlayan akademisyenler Esra Mungan, Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklandı.İstanbul Nöbetçi 5. Sulh Ceza Hakimliği kararında, PKK ele başlarından Bese Hozat'ın 22 Aralık'ta "Aydın ve demokratik çevreler öz yönetimlere sahip çıksın" açıklamasını yaptığı, bu bölgelerde güvenliğin sağlanması amacıyla operasyonlar yapıldığı, operasyonların devam ettiği sırada 11 Ocak 2016 tarihinde şüphelilerin de aralarında bulunduğu 1128 kişinin, "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiri yayınladıklarını anlattı. Yayınlanan bildirinin PKK terör örgütüne destek nitelikte olduğu belirtilen kararda, "PKK adına açıklama yapan Bese Hozat'ın açıklamalarıyla bu bildirinin birbirine paralel olduğu" vurgulandı.



Provokatör yakalandı


Bu arada İstanbul'daki özel bir üniversitede öğretim görevlisi olan İngiliz vatandaşı Christoper James Kenneth Stephenson'ın, 3 akademisyene destek amacıyla geldiği Çağlayan'daki adliyede, "Nevruz'a davet'' başlıklı bildiri dağıttı. Şüpheli, savcılığın talimatıyla, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan gözaltına alınarak, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Hakkında soruşturma başlatılan İngiliz vatandaşının Türkiye'ye ne zaman giriş yaptığı, nerede ikamet ettiği ve kimlerle irtibata geçtiği araştırılıyor.



#Teröre destek
#ihanet bildirisi
#pkk
8 yıl önce