|

İhanet edenleri uyandır Allah’ım!

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Arafat’ta vakfe duası yaptı. Binlerce Müslümanın el açtığı duada Görmez, “Kandırılmış, beyinleri yıkanmış, dağlara çıkmış, kendi halkına ihanet ettiğini, kendi milletini arkadan vurduğunu farketmeden eli silaha sarılmışları uyandır Allah’ım” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 24/09/2015 Perşembe
Güncelleme: 09:25 - 24/09/2015 Perşembe

Türkiye'nin birliğine ve dirliğine göz dikenlere fırsat verilmemesini isteyen Görmez, vakfe duasında şunları söyledi: ''Kandırılmış, beyinleri yıkanmış, dağlara çıkmış, kendi halkına ihanet ettiğini, kendi milletini arkadan vurduğunu fark etmeden eli silaha sarılmış insanlarımızı uyandır Allah'ım. Onları hain emellerine alet eden, huzurumuzu pusuya düşürmeye, vicdanımızı köreltmeye, beraberliğimizi sona erdirmeye çalışan cinayet şebekelerinin oyunlarını başlarına çevir Allah'ım. Şehitlerimizi rahmetinle kucakla, bizleri onlarla cennetinde cem eyle ya Rabbi. Geride kalanlarına sabır ve metanet ihsan eyle. Gazilerimize acil şifalar ver. Kahraman askerimizi ve polisimizi her daim muzaffer eyle Allah'ım''



MESCİD-İ AKSA'YA VURGU YAPILDI


Mescid-i Aksa'da yaşananlara da vurgu yapan Görmez, ''Müslümanların harim-i ismetini yok sayanları, Mescid-i Aksa'yı postallarıyla çiğneyen, ibadet edenleri dağıtan, küçücük çocukları tutuklayanları, iktidar ve kuvvetiyle, silah ve teknolojisiyle kan ve gözyaşı akıtanları sana havale ediyoruz. Tazecik yüreklere korku salan, anneleri gözyaşına boğan, babaları zindanlarda çürütenlere hak ettikleriyle muamele eyle Allah'ım! Alem-i İslam'ı bu zulümden Sen kurtar, bundan kurtuluşun yollarını bize göster Allah'ım'' yakarışında bulundu. Allah'tan dünyayı kana bulayan ve ateşe atan ırkçılık ve ayrımcılıktan, insanlığı aç ve yoksul bırakan sömürgecilikten, azgınlaşan ve şımaran iradelerden, hak-hukuk tanımayan zulüm ve haksızlıklardan muhafaza etmesini isteyen Görmez, ''Allah'ım!


Bizleri, onların zulmüne ortak olan, mazlumların ahını alan, Firavun'a benzeyen cahil ve zalimlerden eyleme Ya Rabbi'' yakarışında bulundu.



HAYATLARINI KAYBEDENLERE RAHMET


İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşlarının durmasını da dileyen Görmez, duasını şöyle tamamladı: Hac farizasını ifa etmek üzere yola çıkan, ancak Arafat'a ulaşamadan vefat eden, hassaten vinç kazasında hayatlarını kaybeden kardeşlerimize de rahmetinle muamele eyle! Sen onların haclarını da yapılmış kabul eyle. Bizlere de haccımızın kalan menasikini, kazasız belasız, elemsiz kedersiz tamamlayarak yurdumuza, yuvamıza salimen ve ganimen kavuşmayı nasip eyle Allah'ım! Hac ibadetinde görev alan bütün kardeşlerimizin işlerini asan eyle Allah'ım. Rızası yolunda hizmet edebilmeyi kendilerine nasip eyle Allah'ım.



Denizlerimiz mülteci mezarlığına döndü


Görmez, hacı adaylarının gözyaşlarına hakim olamadığı vakfe duasını şöyle sürdürdü: ''Bizim vatanımız bir hicret yurduna, denizlerimiz mülteci mezarlığına döndü. Zorbalıktan kaçarak şefkatimize sığınan, savaştan kaçarak barışa koşan, hayatta kalabilmek için yardımımıza muhtaç olan muhacirlerin sen yardımcısı ol. Onları bağrına basan milletimize ve devletimize zeval verme. Dünyanın her neresinde olursa olsun ezilen, üzülen, horlanan, işkence gören, açlık, kıtlık ve sefalet çeken mazlumlara, biçarelere imdat eyle, himmetini, yardımını üzerlerinden esirgeme Allah'ım! Hiç günah işlememiş, masum yavrularla Arafat'a geldiğini vurgulayan Görmez, ''Açgözlüler yüzünden çocukların aç kalmadığı, Aylan bebeklerin minik bedenlerinin deniz kıyılarına vurmadığı bir dünyada yaşamayı, o dünyayı kurmayı bizlere lütfeyle Ya Rabbi''



Şeytan taşlamak için milyonlar Mina'da


İki milyon hacı adayı, dünü Arafat'ta geçirdi. Mahşer'de buluşma duygusunu yaşayan hacılar, dualara, gözyaşları içinde “amin" dedi. Hacılar, bugün Mina'ya geçerek ilk şeytan taşlamasını yapacak



“Lebbeyk allahümme lebbeyk" diyerek yola çıkan hacı adayları önceki sabah, Mekke'nin 25 kilometre güney doğusunda yer alan Harem sınırları dışındaki Arafat'a ulaştı. Vakfe duası öncesinde hacı adayları ülkeleri için ayrılan bölümlere yerleşti. Arafat'taki coşku ve heyecan, sabah namazının kılınması ve güneşin doğmasıyla daha da arttı.



DUYGULU ANLAR YAŞANDI


Hacı adayları önceki gün, öğle ile ikindi namazlarını öğle vaktinde kılarak cem (cem-i takdim) etti. Hacı adayları, Hz. Adem ve Hz. Havva'nın dünyaya gönderildikten sonra buluştukları ve Hazreti Peygamber'in de yakınlarında vakfeye durduğu Cebel-i Rahme'yi (Rahmet Tepesi) doldurdu. Diyanet İşleri Başkanlığının Arafat programı, Diyanet'in irşad çadırında gerçekleşti ve kurulan ses sistemiyle hacı adaylarının bulunduğu çadırlardan dinlendi. Hacı adayları namazın ardından haccın iki rüknünden biri olan “vakfe"de yapılan duaya “amin" dedi. Arafat'ta adeta mahşerde buluşma anını yaşayan hacı adayları, bu duygu dolu anlar nedeniyle gözyaşlarına hakim olamadı. Akşam vakti Müzdelife'ye hareket eden hacı adayları, akşam ve yatsı namazlarını yatsının vaktinde (cem-i tehir) kıldı. Müzdelife'de toplanan hacılar, burada şeytana atacakları taşları toplayacak. Kısa Müzdelife vakfesinin ardından Mina'ya geçerek ilk şeytan taşlayacak. Hacılar, Büyük Cemre de denilen Akabe Cemresi'ne 7'şer taş atacak.



KÂBE ipeklere sarıldı


Milyonlarca hacı adayının Mekke-i Münevvere'den Arafat'a çıktığı Arefe günü sabah namazının ardından Kâbe'nin örtüsü yenisiyle değiştirildi. Görevliler, 47 metre uzunluğundaki, 657 metrekare büyüklüğündeki Kâbe örtüsünü 4 köşeden sökerek değiştirme işlemine hazırladı. Üzerinde ayet-i kerime yazılı siyah ipek örtünün eski olanı bir taraftan alınırken, diğer taraftan Mekke'deki özel bir atölyede 250 kişinin el işi dokuduğu yeni örtü yukarı çekildi. Kâbe örtüsünün yapılması için 670 kilo saf ipek, 120 kilo gümüş ve altın kullanıldı. 250 kişinin bir yıllık çalışmasının eseri olarak dokunan örtü, her sene Zilhicce ayının 1. günü, Eş Şeybe Ailesine teslim ediliyor.




-------------------------------------------------------------------


#Diyanet
#Mehmet Görmez
#arafat
9 yıl önce