|

İhraç kararına Meral Akşener'den ilk yorum

MHP'nin toplanan Merkez Disiplin Kurulu, Meral Akşener'i ihraç etme kararı aldı. Karar üzerine Meral Akşener'in 'Gayri hukuki süreci yargıya taşıyacağım' dediği öğrenildi.

Yeni Şafak
17:27 - 8/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:30 - 8/09/2016 Perşembe
Diğer

MHP Merkez Disiplin Kurulunca, Meral Akşener'in parti üyeliğinden kesin çıkarma cezası ile cezalandırılmasına oy birliğiyle karar verildi. MHP tüzüğünün 11. maddesinin ihlali gerekçesiyle Meral Akşener, Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç'in, parti üyeliğinden kesin çıkarma cezasının uygulanması talebiyle tedbirli olarak Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilmişti. MHP'de 5 Şubat 2016'da 16 il başkanının yerdi verdiği avukatlar tarafından, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinde partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle açtığı dava ile başlayan süreç, Temmuz ayına kadar devam etmişti.



MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk, Üsküdar İlçe Teşkilatı üyesi Meral Akşener'in yapılan gizli oylama ile parti üyeliğinden 'kesin çıkarma' cezası ile cezalandırılmasına karar verildiğini açıkladı.



Meral Akşener, karara dair açıklama yaptı. Akşener'in ifadeler şöyle:


"Gayri hukuki süreci yargıya taşıyacağım. Mahkemeye müracaat edeceğim. Bu ihraçla ilgili verilecek kararın Türkiye'de hukuk ve adalet konusunda turnusol kağıdı olacağı kanaatindeyim. Hukuki mücadelemi sürdüreceğim."





#Meral Akşener
#MHP
8 yıl önce