|

İkiz faciasında yakınlar serbest bırakıldı

Aa
00:00 - 25/01/2010 Pazartesi
Güncelleme: 11:15 - 25/01/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
İkiz faciasında yakınlar serbest bırakıldı
İkiz faciasında yakınlar serbest bırakıldı

Diyarbakır'da istemediği kişiyle evlendirilmek istendiği için intihar ettiği iddia edilen genç kız ile arkasından atlayan ikizinin ölümüyle ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi Sento Caddesi'nde ağabeylerinin oturduğu apartmanın 5. katından atlayarak intihar eden Hediye D. ile kardeşi Kadriye D'nin ölümünün ardından ifadelerine başvurulmak üzere Emniyete götürülen genç kızların yakınları, sorgulamalarının ardından serbest bırakıldı.

Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdi.


OLAY

Çınar ilçesine bağlı İncirtepe köyünde oturan ve dayısının oğlu ile evlendirilmek istendiği öne sürülen Hediye D, ikizi olan kız kardeşi Kadriye D. ile birlikte nişan alışverişini yapmak üzere Bağcılar Mahallesi Sento Caddesi'nde bulunan ağabeylerinin evine gelmiş, nişanı yapılacak olan Hediye D, dün sabah saat 05.00 sıralarında ağabeyinin oturduğu apartmanın 5. katından atlamış, bunu gören ikizi Kadriye D. de kendisini kardeşinin arkasından boşluğa bırakmıştı.

Hediye D. olay yerinde hayatını kaybederken, yaralı olarak yakınları tarafından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine kaldırılan Kadriye D. de yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. 

İkiz kardeşlerin cenazeleri, Çınar ilçesine bağlı İncirtepe köyünde dün toprağa verilmişti.

14 yıl önce