|

İl il, ilçe ilçe anlık seçim sonuçlarını buradan takip edin

Türkiye bir yıl içinde ikinci seçimini 1 Kasım'da yapacak. 1 Kasım seçimleri yarın yapılacak, seçmenler dahil hemen herkes Meclis'teki vekil dağılımı üzerine hesaplar yapıyor. Yeni Şafak seçim sayfamızda il il sonuçları görebileceğiniz gibi partilerin ilçelerdeki oy oranlarını da anlık takip edebileceksiniz. ​

Yeni Şafak
08:45 - 31/10/2015 Cumartesi
Güncelleme: 14:49 - 31/10/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

7 Haziran genel seçimlerinde hiç bir siyasi partinin tek başına iktidar olacak çoğunluğu alamaması ve yapılan koalisyon görüşmelerinin sonuç vermemesi üzerine seçimlerin yenilenmesi kararı alındı. Bu kararla Türkiye bir yıl içinde ikinci seçimini yapacak.



1 Kasım seçimleri yarın yapılacak, seçmenler dahil hemen herkes Meclis'teki vekil dağılımı üzerine hesaplar yapıyor. Seçimle ilgili merak ettiğiniz her şeyin cevabını Yeni Şafak seçim sayfasında bulabilirsiniz. İl il sonuçları görebileceğiniz gibi partilerin ilçelerdeki oy oranlarını da takip edebileceksiniz.





İl il, ilçe ilçe anlık seçim sonuçları


Yeni Şafak, 1 Kasım'da gerçekleştirilecek milletvekili seçimi sonuçlarını, "Yeni Şafak Seçim 2015" özel sayfasından anında duyuracak. Milletvekili seçiminin nabzını tutacak olan Yeni Şafak seçimi tüm ayrıntıları ile okurlarına iletecek.



Profesyonel ekibi ile geçirdiği seçim tecrübelerini de arkasına alan Yeni Şafak, 1 Kasım'da hızlı ve doğru sonuçları anlık olarak yayınlayacak.



Seçim sayfamızda sonuçları bütün ayrıtıları ile takip edebileceksiniz. İl il sonuçları görebileceğiniz gibi partilerin ilçelerdeki oy oranlarını da takip edebileceksiniz.





Adayların kaç oyla seçildiğini görün


Partiler pazar günü genel oyunu artırmanın yanı sıra 7 Haziran'da kıl payı vekil kaçırdığı seçim bölgelerinde de yeni vekil çıkarma telaşında. Sayfamızda partilere göre kazanan adayların listesinde hangi adayın kaç oyla seçildiğini ya da kaç oyla seçilemdiğini görebileceksiniz. Seçim sonuçlarını geçmiş seçimlerle kıyaslayabilirsiniz.





Geçmiş seçimlerin detaylı sonuçlarına tek tıkla ulaşın


Yeni Şafak'ın seçim sayfasında geçmiş seçim sonuçlarını hikâyesi ile Türkiye haritası üzerinden detaylı olarak inceleyebilirsiniz. Tek partili sistemden çok partili demokratik düzene geçildiği 1946 seçimlerinden başlayarak yapılan 18 seçimin dönüm noktalarını çok özel fotoğraflar ile bu sayfada bulabileceksiniz. 1 Kasım seçimini dokuz seçimle kıyaslayabileceksiniz.



Şimdilik;

,

,

,

,

,

,

,

ve

Türkiye haritası üzerinden tüm detayları ile inceleyebilirsiniz.



Simülasyonla
dağılımı görün


Yeni Şafak'ın hazırladığı

ile partilerin alacakları oy oranları sonucunda kaç milletvekili çıkaracağını görmek mümkün. 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri için hazırlanan seçim simülasyon programına girip, parti oy oranlarını belirleyerek TBMM'de oluşacak muhtemel milletvekili dağılımını görebilirsiniz.



sayesinde tek başına iktidar, koalisyon durumu, bir partinin baraj altında kalması durumunda ortaya çıkan tablo gibi merak ettiğiniz pek çok sorunun cevabına ulaşabilirsiniz.



Simülasyon nasıl çalışır?


Simülasyonda parti isimlerinin altında yer alan imleci sağa ve sola kaydırarak oy oranlarını belirleyin. Oranı kutucuktan manuel olarak da girebilirsiniz. Türkiye geneli ya da il bazlı oranları girdikten sonra hesaplama ikonuna tıkladığınızda partilerin kazanacakları muhtemel milletvekili sayısını görebilirsiniz.


#1 Kasım
#seçim
#Ak Parti
#CHP
#MHP
#HDP
#seçim 2015
#TBMM
#Türkiye
#Yeni Şafak
9 yıl önce