|

İlişkileri daha iyiye taşıyacağız

Başbakan Binali Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile yaptığı görüşmede, ilişkileri bulunduğu düzeyin daha ilerisine taşımak için gayret göstermeye karar verdiklerini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/11/2017 السبت
Güncelleme: 04:17 - 11/11/2017 السبت
Yeni Şafak
​Başbakan Binali Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile yaptığı görüşmenin çok verimli geçtiğini belirtti.
​Başbakan Binali Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile yaptığı görüşmenin çok verimli geçtiğini belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile yaptığı görüşmenin çok verimli geçtiğini belirterek, “ABD ile ilişkimizi daha iyi düzeye taşıyacağız” dedi. Yıldırım, New York’ta gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Temasları konusunda bilgi veren Başbakan Yıldırım’ın satır başları ile şunları kaydetti:

PRENSİPTE ANLAŞTIK

“ABD Başkan Yardımcısı Sayın Pence ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Ülkelerimiz arasındaki konuları ele aldık. Aynı zamanda bölgesel meseleler üzerinde de konuştuk. Prensip olarak bundan sonra ilişkilerimizi bulunduğu düzeyin daha ilerisine iyi yönde taşımak için gayret göstermeye karar verdik.”

ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Biz olması gerekeni söyledik, beklentilerimizi ilettik, karşı taraf da bununla ilgili bize olumsuz bir şey söylemedi. Bu konulardaki hassasiyetimizi, konuya verdiğimiz önemin farkında olduklarını paylaştılar. Bundan sonrasını takip edeceğiz, göreceğiz, biz de adımları atacağız. Bizim amacımız ilişkileri daha da germek değil, ilişkileri geliştirmek iyileştirmek. Bunun her iki ülkeye de faydası var; Türkiye’ye de faydası var, ABD’ye de faydası var. O bakımdan olumlu gündem üzerinde çalışmaya devam edeceğiz.”

BM’YE ETKİN OLUN DEDİK

Diğer ziyaretimizde Birlemiş Milletler Genel Sekreteri ile görüştük. Görüşmede Arakan’da yaşananlar BM’nin etkin şekilde rol alması ve Suriye’de kalıcı barışın çözülmesi Cenevre görüşmelerinde BM’nin daha etkin olması gibi konuları ele aldık. Amerikalı ekonomi çevreleriyle bir araya geldik. ABD’nin çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldik. Sivil toplum kuruluşlarını bilgilendirme fırsatı bulduk. Eyüp Sultan Camii’nde dua ettik. Buradaki Müslüman topluluklarıyla bir araya geldik. Türkiye’ye karşı büyük bir sevgi ve hayranlık var.

#Binali Yıldırım
#ABD
#Pence
٪d سنوات قبل