|

İlk kazma vuruluyor

Başbakan Yıldırım, "Çanakkale'ye de inşallah Çanakkale 1915 Köprüsü'nü yapacağız. Önümüzdeki yıl 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma yıl dönümünde, inşallah ilk kazmayı vurmayı hedefliyoruz." dedi.

Yeni Şafak
19:31 - 3/07/2016 Pazar
Güncelleme: 19:43 - 3/07/2016 Pazar
AA
Temsili fotoğraf
Temsili fotoğraf

Eskişehir'e gidişi sırasında, kullandığı makam aracıyla Osmangazi Köprüsü'nden geçen Başbakan Binali Yıldırım'a, ön koltukta eşi Semiha Yıldırım eşlik etti. Köprüden geçişi esnasında zaman zaman diğer araçlara el sallayan Yıldırım, gişelerde Yalova Valisi Tuğba Yılmaz ve beraberindekilerce karşılandı. Köprüde incelemelerde bulunan Yıldırım, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.



Bir gazetecinin "Eskişehir'e gidişte Osmangazi Köprüsü'nü kullandınız, vatandaşların ilgisi de yoğun oldu, nasıl buldunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Yıldırım, köprünün geçen perşembe günü açıldığını anımsattı.



Yıldırım, "Perşembe günü açtık. Bugün pazar. Ortalama 60 bin araç geçiyor. 200 bini açtı geçen trafik. Çok yoğun bir ilgi gördü. Tabi ücretsiz olması da trafiğin artmasında önemli bir katkı sağladı. Güzel bir eser oldu, Türkiye'ye yakışan, güzel, dev bir eser oldu." değerlendirmesinde bulundu.







Köprünün 50 yıldır Türkiye'nin gündeminde olduğunu hatırlatan Yıldırım, şöyle konuştu:



"5 sefer ihale edildi, iptal oldu ama yapmak bize nasip oldu, AK Parti iktidarına nasip oldu. Özellikle bu köprünün yapılmasında Başbakanlığı döneminde büyük destek veren Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. Osmangazi Köprüsü esasen sadece İstanbul'u, Yalova'yı ilgilendirmiyor. İzmir'e kadar devam eden 433 kilometrelik otoyolun sağında, solunda yer alan ve nüfusu, Türkiye nüfusunun üçte birinden fazla olan 5 vilayetimizi ilgilendiriyor. İzmir, Manisa, Balıkesir, Bursa daha ileride Eskişehir, Bilecik, bu tarafta Yalova, Kocaeli, İstanbul, dolayısıyla Marmara'dan Ege'ye büyük bir havzanın ekonomisini, geleceğini yakından ilgilendiren dev bir eser. Bu köprü demek, Osmangazi Köprüsü demek, az vakit, az yakıt, az nakit demek. Köprü olmasa özellikle de hafta sonlarında bayramlarda buralarda, 2 saat, 3 saat kuyrukta beklemek zorunda kalıyor vatandaşlarımız. Halbuki şimdi gelirken saat tuttum 60 kilometre hızla 4 dakika da geçtik, 80'e çıksak üç dakikadan az bir süre de koca körfezi geçmiş oluyoruz. İzmit'ten, Gölcük'ten dolanmaya kalksanız iki saatiniz gider. Dolayısıyla her yönüyle güzel bir hizmet, medeni bir hizmet. Milletimize, ülkemize hayırlı olsun."



Köprünün açılışının ardından arabalı vapurların kullanılmadığı yönünde haberlerin çıktığının ve Çanakkale Boğazında arabalı vapurların çok yoğun olduğunun hatırlatılması üzerine Yıldırım, Osmangazi Köprüsü olmadan önce burasının da aynı olduğunu ifade etti.





"Çanakkale 1915 Köprüsü'nü yapacağız"


Başbakan Yıldırım, Çanakkale Boğazı'na Çanakkale 1915 Köprüsü'nü yapacaklarını belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:



"Önümüzdeki yıl 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma yıl dönümünde, inşallah ilk kazmayı vurmayı hedefliyoruz. Ulaştırma Bakanlığımız bu yönde çalışmalarını büyük bir gayretle sürdürüyor. Feribotların sakin olması gayet doğal. Köprü varken hele de bedava olurken oraya ancak gezmek için gidilir. Zamanı, vakti bol olan, deniz havasını daha çok almak isteyen gidebilir ama bayramdan sonra burası da ücretli hale gelecek. Oralarda da müşteri olacak, herkes nasibini yer. O da lazım, bu da lazım. Orada çalışmasa başka yerlerde çalışır. Türkiye'de denizler çok, denizlerde bereket de çok. Başka hatlar kurulur ve hiç kimse mağdur olmaz."






#Atatürk Havalimanı
#Başbakan Binali Yıldırım
#Osmangazi Köprüsü
8 yıl önce