|

İmdat diyenlere yardım eli uzattık

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı Muhammed Murtaza Yetiş, Türkiye'nin hiçbir etnik, dini mezhebi gözetmeksizin kendisine yardım isteyen herkese kucağını açtığını ve 'imdat' diye koşan herkese elini uzattığı belirtti.

Yeni Şafak
18:51 - 10/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 19:17 - 10/08/2015 Pazartesi
AA

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Yetiş, bir otelde sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi.



Burada konuşan Yetiş, Başbakan Davutoğlu'nun talimatıyla Suriye'den gelen misafirlerin yoğun yaşadığı illerde incelemelerde bulunacaklarını söyledi.



İncelemelere ilk olarak Mardin'den başladıklarını ifade eden Yetiş, sığınmacıların varsa sorunları, sivil toplum kuruluşların düşünceleri ve önerilerini bir rapor haline getirerek Başbakan'a sunacaklarını belirtti.



Yetiş, Türkiye'de önemli bir sürecin yaşandığına işaret ederek, Türkiye'nin dört bir yanından huzur bulmak üzere ülkeye gelen birçok misafirin olduğunu vurguladı.



"Uzun yıllardan beri bu ülke hep kendisine yardım için, 'imdat' diye koşan herkese elini uzatmış, gönlünü ve yüreğini açmıştır" diyen Yetiş, şunları kaydetti:



"Türkiye, Suriye'de yaşanan sıkıntıdan dolayı 4 yıldan bu yana milyonlarca Suriyeli misafir için hem kardeşliğini hem de insan onuruna yakışır muameleyi elinden geldiğince ortaya koymaya çalışmıştır. Bu ülke hiçbir etnik, dini mezhebi gözetmeksizin kendisine yardım isteyen herkese kucak açmıştır."



Yetiş, Türkiye sığınanların kamunun desteğinin yanı sıra toplumun desteğine de ihtiyaç duyduğunu vurguladı.



#Başdanışmanı Muhammed Murtaza Yetiş
#açıklama
#gündem
9 yıl önce