|

IMF ile verimli görüşmeler

Aa
00:00 - 15/11/2008 Cumartesi
Güncelleme: 10:27 - 15/11/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
IMF ile verimli görüşmeler
IMF ile verimli görüşmeler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Straus-Kahn ve IMF Birinci Başkan Yardımcısı John Lipsky ile biraraya geldi. Recep Tayyip Erdoğan, ayrıca Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick ile de görüştü. Alınan bilgiye göre, IMF ve Dünya Bankası yetkilileriyle yapılan görüşmede, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren ve Devlet Bakanı Mehmet Şimşek de yer aldı.

IMF heyetiyle görüşmede, ilişkilerin devamı ve çerçevesi üzerinde durulduğu ve "teknik düzeyde çalışmaların devamı konusunda mutabık kalındığı" öğrenildi. İlgili bakanlar ve teknik ekipler Washington'dayken teknik düzeyde çalışmaların süreceği de belirtildi. IMF yetkilileri, dünyanın ekonomik görünümü hakkında da Erdoğan'a bilgi verdiler ve kendi değerlendirmelerini paylaştılar.

Yetkililer, krizin etkileri bakımından dünya ekonomisiyle ilgili beklenti ve yaklaşımlarını ortaya koydular. Alınan bilgiye göre, Türkiye-IMF ilişkisinin belli bir çerçevede sürmesi konusunda da görüşmeler devam edecek. Bu görüşmenin "verimli" geçtiği belirtildi.

Dünya Bankası heyetiyle de verimli bir görüşme yapıldığı bildirilirken, Dünya Bankası yetkilileri, Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri takdirle karşıladıklarını söylediler, ayrıca dünyadaki küresel krizle ilgili değerlendirmelerini paylaştılar ve krizin etkilerini sınırlandırmak için kredi olanaklarını artırma niyetinde olduklarını belirttiler. Alınan bilgiye göre, bu çerçevede istihdamı destekleme, KOBİ ve yenilenebilir enerji başta olmak üzere türlü alanlarda Türkiye'ye yönelik ülke üst sınırının da artması bekleniyor.


İYİ BİR GÖRÜŞME OLDU


Öte yandan görüşmelerin yapıldığı otelden çıkarken bir grup gazetecinin, "İlerleme var mı?" sorusu üzerine IMF Başkanı Straus Kahn, "İyi bir görüşme oldu" dedi. Straus-Kahn, "Yakında bir sonuç bekleniyor mu?" sorusuna ise, "Yakında bekleniyor" yanıtını verdi. "Ne kadar yakında?" denilmesi üzerine Straus-Kahn da "Göreceğiz" diye konuştu.

15 yıl önce