|

IMF'ye finansal serbestlik şart

GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, İstanbul Finans Merkezi (İFM)’ne teşvik verilmesi gerektiğini söyledi. Yetgin, “Buradaki uluslararası finans kuruluşlarının benzer finans merkezlerindeki gibi finansal serbest bölge şeklinde hareket edebilmesi gerekiyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 07:21 - 21/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
IMF'ye finansal serbestlik şart
IMF'ye finansal serbestlik şart

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Feyzullah Yetgin, İstanbul Finans Merkezi’nin hayata geçirildiğinde, ekonomiye ve istihdama büyük katkı sağlayacağını söyledi. Dünyanın sayılı finans merkezlerinin önemli özelliklerini bilerek hareket etmek gerektiğine değinen Yetgin, “Ülkemizin, öncelikle bölgesel nihai olarak da küresel finans merkezi olması” yönünde teşvik edici, kolaylaştırıcı adımların atılması ve kararların alınması için öncelikle mevzuatsal altyapının oluşturulması gerekiyor. Bu kapsamda, sermaye hareketlerinin kolaylaştırılması, vergi düzenlemelerinin yapılması, işlem maliyetlerinin azaltılması, yabancı mali kurumların yerel piyasalarda çalışabilmesi gibi finans merkezine özel konularda teşvik edici önlemlerin alınması önemli. Teşvik mevzuatı önerisinin hazırlanması, ilgili makamlara sunulması ve bu önerinin de takipçisi olunması aşamasında GYODER olarak öncülük edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kurumsallık öne çıkacak

Feyzullah Yetgin, GYODER’in yeni hedeflerinin açıklandığı toplantıda yaptığı konuşmada, yeni dönemde daha kurumsal bir gayrimenkul sektörü hedeflediklerini de söyledi. Anadolu Roadshow etkinliği ile de önemli çalışmalara imza atacaklarını vurgulayan Yetgin, “Anadolu şehirlerindeki sektör oyuncularını da üyelerimiz arasında görmek istiyoruz. Gayrimenkul Zirvesi’nin tarihini bundan sonraki yıllar için nisan ayı olarak belirledik. Zirveyi Nisan 2018’de düzenleyeceğiz. GYODER, sadece ulusal değil, uluslararası bir platforma dönüşmek zorunda. Yeni dönemde mevcut ilişkileri daha da geliştireceğiz” bilgisini verdi.

Kalıcı çözüm yapılmalı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’yi makamında ziyaret ettiklerini belirten Yetgin, “30 Haziran’da sona erecek Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nin sıkıntılarını bakanımıza aktardık. Süre uzatılmasının bir anlam ifade etmediğini, mutlaka kalıcı bir çözüme ihtiyaç duyulduğunu söyledik. Sektörün gelişimi için bu konuda bir çalışma yapılacağına inanıyoruz” değerlendirmesi yaptı. 30 Haziran 2017’ye kadar ruhsatını alan projelerde ek yüzde 25 inşaat hakkı var. Bu hak vatandaşın yeni projeden alacağı metrekareyi büyütürken, inşaat şirketinin de önünü açıyor.


Gündemde 4.0’da var
Yetgin, daha ucuz konut üretimi için düzenlemeler yapılmasını gündeme getireceklerini de söyledi. GYODER'in bir diğer gündemi yabancı yatırımcı olarak öne çıkacak. Yetgin, “Yabancı yatırımcılara ülkemizdeki fırsatları tanıtmayı sürdüreceğiz. Alanında uzman birçok sektör profesyoneli ve uygulayıcılar ile eğitimlerin gerçekleştirildiği GYODER Akademi’nin çalışmalarını da yeni açılımlarla hızlandıracağız” dedi. Yetgin, Sanayi 4.0 devrimine de değinerek, Gayrimenkul 4.0 versiyonunu dünya ile paylaşıp, bu söylemde öncü olacaklarını söyledi.



#IMF
#Finans
#GYODER
7 yıl önce