|

İMKB'den bir ilk!

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın (İMKB) Japan Exchange Group ile imzaladığı Mutabakat Zaptı ile küreselleşme adımları 2013 yılında da devam ediyor.

Aa
00:00 - 11/01/2013 Cuma
Güncelleme: 10:31 - 11/01/2013 Cuma
Yeni Şafak
İMKB'den bir ilk!
İMKB'den bir ilk!

İMKB'den yapılan basın duyurusuna göre, Yeni Sermaye Piyasası Kanunu ile faaliyetlerine Borsa İstanbul olarak devam edecek olan İMKB, dün, Japan Exchange Group ile bir Mutabakat Zaptı imzaladı.

Mutabakat Zaptı, borsa yatırım fonlarının çifte kotasyonunu kolaylaştırmayı ve iki borsa arasındaki işbirliğinin geliştirilmesini öngörüyor. Mutabakat Zaptına göre, taraflar, borsa yatırım fonlarının her iki borsada işlem görecek şekilde kote edilmesi için imkan yaratacak ve ortak konferans ve çalıştaylar düzenlemek suretiyle bu fonların tanıtımını sağlayacak. Her iki borsa, uzun soluklu bir ilişki için çeşitli alanlardaki bilgi ve uzmanlıklarını paylaşacak.

İki borsanın işbirliği, her iki piyasanın yatırımcılarına yatırım portföylerini çeşitlendirme imkanı sunacak, Türk ve Japon sermaye piyasalarının gelişimine de katkıda bulunacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Japan Exchange Group Genel Müdürü Atsushi Saito, anlaşmanın, iki borsa arasındaki mevcut ilişkiyi bir adım öteye taşıma ve her iki piyasanın gelişimi için ortak çalışmalar yapma imkanı sunduğunu belirtti.

Hem bireysel hem kurumsal yatırımcılar için yurt dışı piyasalara açılma anlamında önemli bir yatırım aracı olan borsa yatırım fonlarının çifte kotasyonu için çalışacaklarını vurgulayan Atsushi Saito, bu anlaşmanın, iki ülke arasındaki sermaye akışını güçlendirme yolunda bir kilometre taşı olduğuna inandığını dile getirdi.

İMK Başkanı İbrahim Turhan da, şunları kaydetti:

''Güçlü tarihi kökenlere dayanan Japon ve Türk halklarının ilişkisi, sermaye piyasalarının yakın işbirliği ile hiç şüphesiz daha da güçlenecek. Özellikle, her iki ülkenin yatırımcılarına sunulmak üzere çifte kotasyona konu olacak ortak ürünler önemli fırsatlar sunuyor. Borsa Yatırım Fonları bu ürünlerden ilki olarak düşünüldü. Bu çerçevede imzaladığımız Mutabakat Zaptı'nın olumlu ve somut sonuçları çok yakın zamanda görülecek. Söz konusu anlaşma, Borsa İstanbul'a geçiş döneminde bulunduğumuz şu günlerde imzaladığımız ilk anlaşma olarak da tarihe geçmiş oluyor.''


11 yıl önce