|

İnce: Yenildiysen geri çekileceksin

Muharrem İnce, seçim çalışmalarının ardından çıktığı Türkiye turunun ilk durağı olan Erzurum'da Kılıçdaroğlu ile yedikleri yemeğe ilişkin açıklamalarını sürdürdü. Yemekte konuşulanları neden basınla paylaştığı konusunda bilgi veren İnce, "Genel Başkan'a teklifimi herkes bilsin, milletimiz de duysun diye basınla paylaştım. Perşembe günkü MYK toplantısından çıkacak kararı bilemem" şeklinde konuştu. İnce ayrıca, "Yenildiğini kabul edemeyen yenemez" derken önümüzdeki dönem için 9 Eylül'de gençlik kampanyası başlatacağını açıkladı.

Yeni Şafak
12:21 - 4/07/2018 Çarşamba
Güncelleme: 13:05 - 4/07/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Muharrem İnce ve Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki 'Genel Başkanlık' açıklamaları devam ediyor.
Muharrem İnce ve Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki 'Genel Başkanlık' açıklamaları devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Türkiye turu yapacağını ilan eden Muharrem İnce bu kapsamda ilk olarak Erzurum'a gitti.

Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İnce, gençlerle birlikte yola devam edeceklerini ve bu kapsamda bir kampanya başlatacaklarını duyurdu.

"Benim gizli ajandam yok"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile yediği yemeği neden basınla paylaştığı sorusuna da yanıt veren İnce, şöyle devam etti:

"Orada abi-kardeş ilişkisi içerisinde yemek yedik. Ben düşüncelerimi söyledim ve Genel Başkan'a bir teklifte bulundum.

O teklifi herkesin duyması için de bunu basınla paylaştım. Benim gizli bir ajandam yok, millete asla yalan söylemeyeceğim diye bir söz vermiştim. O nedenle yaşananları bilsinler istedim ve süreci anlattım."

Son çıkartılan KHK ile ilgili düşüncüleri sorulan İnce, "Sabah 5'ten beri yoldayım bilgim yok" yanıtını verirken, Perşembe günü toplanaak CHP MYK'sı için de "Ben MYK üyesi değilim. Bakalım ne karar verecekler" dedi.

"9 Eylül'de kampanya başlatacağız"

  • "9 Eylül günü başlatacağım kampanyanın ilk açılışını Erzurum’dan yapıyorum" diyen İnce, "9 Eylül'de bir kampanya başlatacağım. 'Türkiye’yi gençlerle yönetelim' kampanyası. CHP’nin 1 milyon 250 bin üyesi var. Ben 9 Eylül 2018’de 9 Eylül 2019’a kadar 1 yıl içerisinde 1 milyon 250 bin genci üye yapma kampanyası bu. 18 ile 35 yaş arasında, partinin üye sayısı kadar. Bunu başaracağız. Sayıyı 1 yıl içinde iki katına çıkartırsak önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçiminde 15 milyonu 30 milyon yapacağız" dedi.

İnce ayrıca, "Yenildiğini kabul edemeyen yenemez, yenildiysen geri çekileceksin, hazırlıklarını yapacaksın, bahane üretmeyeceksin" diyerek, şunları söyledi:


#Muharrem İnce
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Erzurum
#CHP
6 yıl önce