|

İpek'i alan L'Oreal, her keseye uyacak

Canan Kozmetik'in alınması ile pazar paylarını yüzde 10'a çıkardıklarını belirten L'Oreal yöneticileri, İpek şampuanın müşteri kitlesine de ulaşarak her kitleye ürün satmış olacak

İstanbul
00:00 - 16/11/2007 Cuma
Güncelleme: 00:01 - 16/11/2007 Cuma
Yeni Şafak
İpek'i alan L'Oreal, her keseye uyacak
İpek'i alan L'Oreal, her keseye uyacak

L'Oreal Türkiye Genel Müdürü Matthieu Serres, "İpek" şampuanlarının üreticisi Canan Kozmetik'in satın alınmasıyla şampuan pazarında pazar paylarını yüzde 10'a, toplam kozmetik alanında da yüzde 13'e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Bedeli taraflarca açıklanmayan satın alma anlaşması gelecek hafta Rekabet Kurulu'na sunulacak. L'Oreal Türkiye Genel Müdürü Matthieu Serres, Canan Kozmetik'in hisse devri anlaşmasının, L'Orèal'in geleceğe dönük yatırım yapma stratejisinin bir sonucu olduğunu belirterek, "Bugün verimli çalışan bir organizasyonu devralıyoruz.” dedi.

PAZARI BÜYÜTECEK

Serres, L'Oreal'ın mevcut ürün gamının üst tüketici grubuna yönelik olduğunu ve fiyatlarının da pahalı olması nedeniyle Türkiye'de büyük bir kitleye ulaşamadıklarını belirterek "İpek Şampuan ile çok daha geniş bir hedef kitleye ulaşmış olacağız. Bu satın almada amaç sadece pazar payımızı arttırmak değil, aynı zamanda Türkiye kozmetik pazarının büyümesine ve uluslararasılaşmasına katkıda bulunmak. Biz de L'Oreal olarak pazarı büyüterek, büyüyen pazardan daha çok pay almak ve kendi büyümemizi bu kanaldan desteklemek istiyoruz" diye konuştu.


Kızının ismi şirket oldu

Canan Kimya adıyla 1981'de kurulan Canan Kozmetik'in ismi iki ortaktan Necati Akyazıcı'nın kızı Canan Akyazıcı'dan geliyor. İpek adlı şampuanla sektörde büyük başarıya ulaşan ortaklığın bir de paketleme şirketi var onun adı ise Seda ve o da Hasan Bulut'un kızından geliyor. Ekonomik şampuan pazarında lider olan İpek ile pazarda yüzde 10'luk paya ulaşan L'Oreal ise dünya çapında 60 bin çalışanı ve 19 uluslararası markası ile tam anlamıyla bir dev. L'Oreal bu satın alma ile birlikte dünya çapında tanınmış bir çok ürününü de Türkiye'de üretmeye başlayacak.




16 yıl önce