|

İşlenmemiş konudan soru çıkmayacak

18-19 Haziran’da yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavı’na (YGS) ilişkin açıklamayı ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir yaptı. Demir, “2016 LYS’de, adayların daha önce hiç görmediği konudan soru çıkma durumu söz konusu değildir” diyerek adaylara müsterih olmalarını tavsiye etti.

Yeni Şafak ve
01:27 - 15/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:27 - 14/06/2016 Salı
Yeni Şafak

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, 18 Haziran'da başlayacak ve 1 milyon 73 bin 18 adayın başvurduğu Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sorularının, önceki yıllarda olduğu gibi tümüyle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfredatına uygun olarak hazırlandığını belirtti. Demir, “2016 LYS formatında kılavuzda yer alan bilgilerin dışında herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Adaylarımız müsterih olsun” dedi.



HAVUZ SİSTEMİYLE HAZIRLANDI


ÖSYM'de bir süreden beri uygulanan soru havuz sistemine göre, yazarların hazırladıkları soruların ne zaman sorulacağını bilmediklerini ifade eden Demir, “Bu yıl sorulan soruların bir kısmı bu yıl, bir kısmı geçen yıllarda hazırlanan sorulardan çıkar. Bu yüzden, '2016 LYS için kaç kişi soru hazırladı?' sorusunun cevabı önceden verilemez” değerlendirmesini yaptı. Bütün illerde sınav gözlemcisinin görevlendirildiğini aktaran Demir,”Bu görevliler, sınav günü aday olarak atandıkları binaya giderek sınava girecek ve sınavın organizasyonunun, bina girişlerindeki aramalardan salondaki işlemlere kadar kurallara uygunluğunu gözlemleyip ÖSYM Başkanlığı'na raporlayacak” diye ekledi.



SINAVDA AÇIK UÇLU SORU YOK


Ayrı cevap kağıdı yerine, soru kitapçığı ile cevap kağıdının “sınav kitapçığı” adı altında birleştirilmesi uygulamasına ilişkin, “İlk kez 30 Nisan 2016'da yapılan İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavında (2016-İSG 1. Dönem) yapıldı. İSG ve DGS (Dikey Geçiş Sınavı) gibi birkaç orta büyüklükte sınav için aynı yöntem uygulanacak ama 2016 LYS'de yeni bir uygulama yapılmayacak, sınav geçen yıllarda olduğu gibi uygulanacak” dedi. Soru kitapçığında her bir sorunun altında cevap alanı oluşturulmasının, aynı zamanda açık uçlu soruların sınavlarda sorulabilmesi için bir teknik ve ön hazırlık niteliğinde olduğunu ifade eden Demir, “Bugün itibariyle herhangi bir sınavda açık uçlu soru sorulmasına ilişkin bir karar alınmamıştır” şeklinde konuştu.


#ÖSYM
#Ömer Demir
#YGS
8 yıl önce