|

İsrailli yazar ile Sevindi'nin "ılımlı İslam" çağrısı

Yazar Nevval Sevindi İle İsrailli Akademisyen Yazar Ariel Ben Solomon'un yazılarında "Ilımlı İslam" vurgusu yapması dikkat çekti.

YUNUS GÖKSU/ YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 29/12/2013 Pazar
Güncelleme: 14:31 - 29/12/2013 Pazar
Yeni Şafak
İsrailli yazar ile Sevindi'nin "ılımlı İslam" çağr
İsrailli yazar ile Sevindi'nin "ılımlı İslam" çağr

İsrail Gazetesi Jeursalem Post gazetesinde yayınlanan Ariel Ben Solomon'un analizi ile iki hafta önce Oda TV'de yayınlanan Nevval Sevindi'nin yazısındaki ortak fikirde buluştu.

İki yazıda da "ılımlı İslam" vurgusu yapılırken, İsrailli yazar Solomon, iki hafta önce "Erdoğan'ın partisiyle Gülen'in hizmet hareketi arasındaki çatışma, iki İslam görüşünün radikal biçimde ortaya çıkmasına neden oldu. Erdoğan'ın kesim Arap İslamını, Gülen'in destekçileriyse Türklerin İslamını destekliyor" ifadelerine yer veriliyor.

İsrailli yazar Solomon analizinde görüşlerine yer verdiği New York merkezli Gatestone Enstitüsü ve Pentagon'un Danışmanı Harold Rhode de, Gerçek İslamın Türkiye'de, Orta Asya'da ve Doğu Çin'de yaşayan Türklerin İslamı olduğuna vurgu yapıyor.

"Türk İslam anlayışı Türk milleti gibi yok edilmek istenmektedir" diyen Sevindi de yazısında, "Topluma bu iyi anlatılmalıdır. Arap ve İran İslam anlayışı ve kültürü topluma dayatılmaktadır" diyor.


10 yıl önce