|

İstanbul'da gündem Avrupa'nın yönetimi dünyanın iş güvenliği

İnsanın yönetimi de, işinin güvenliği de İstanbul'da masaya yatırılıyor. 11-15 Eylül 2011 tarihleri arasında Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi'ne ev sahipliği yapacak olan İstanbul'da, 28-30 Eylül tarihlerinde de Avrupa İnsan Yönetimi Kongresi gerçekleştirilecek

Şükrullah Dolu
00:00 - 8/09/2011 Perşembe
Güncelleme: 00:55 - 8/09/2011 Perşembe
Yeni Şafak
İstanbul'da gündem Avrupa'nın yönetimi dünyanın iş
İstanbul'da gündem Avrupa'nın yönetimi dünyanın iş

Batı ekonomilerindeki eksen kaymasıyla yıldızı iyice parlayan İstanbul, bu ay iş profesyonellerinin akınına uğrayacak. 11-15 Eylül 2011 tarihleri arasında iş sağlığı ve güvenliği alanındaki en geniş kapsamlı etkinlik olan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi'ne ev sahipliği yapacak olan İstanbul'da, 28-30 Eylül tarihlerinde de Avrupa İnsan Yönetimi Kongresi gerçekleştirilecek.

PAZAR GÜNÜ BAŞLAYACAK

19. Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi, 11 Eylül Pazar günü Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek çalıştayla başlayacak, ancak ana açılış 12 Eylül Pazartesi gerçekleşti-rilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev düzenlenen İSG Kongresi kapsamında bir de fuar organize ediliyor. Organizasyon, 120'ye yakın ülkeden kamu ve özel sektör yöneticileri, işçi ve işveren temsilcileri, iş sağlığı ve güvenliği profes-yonellerinden oluşan 20 bin kişiyi bir araya getirmeye hazırlanıyor.

TEDBİRSİZLİĞE 4 MİLYAR LİRA

MÜSİAD, TUSKON ve TİSK gibi ulusal anlamda sektörün önde gelen sivil toplum kuruluşlarının da desteklediği bu fuar etkinliği ile iş sağlığı bilincinin geliştirilmesi hedefleniyor. Çünkü bilinçsizliğin hem insan sağlığına hem de ülke ekonomisine büyük bir bedel ödettiği belirtiliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kayıtlarına göre insan kayıpları yanında yılda 200 milyon liralık tedbir alınmadığı için 4 milyar liralık maliyeti karşılamak durumunda kalınıyor.

YÖNETİM 2. KEZ TÜRKİYE'DE

Bu yıl 40. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Türkiye Personel Yönetim Derneği (PERYÖN), Avrupa İnsan Yönetimi Kongresi'ni 20 yıl aradan sonra ikinci kez Türkiye'ye getiriyor. 28-30 Eylül tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre Sarayı'nda ikinci kez yapılacak kongreye 2 binden fazla İK uzmanının katılması bekleniyor. Kongreye Avrupalı uzmanlar dışında Dünya İnsan Kaynakları Dernekleri Federasyonu Başkanı Horacia E. Quiros ile federasyon çatısı altındaki 7 kıtanın örgüt başkanları da katılacak.


Cem Boyner fikir satıcısı

Avrupa Personel Yöneticileri Derneği (European Association for People Management- EAPM) Başkanı Pieter Haen'in açılışını yapacağı ilk günün ana konuşmacısı ise Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner... Advantage Card, Çarşı Tatil, Back-up, T-box gibi yenilikçi projelere imza atan Cem Boyner'in "Ben bir fikir satacısıyım" başlığı ile işinin sırlarını anlatacağı belirtiliyor.


Küresel göçebe iş gücü ana gündemlerden birisi

Türkiye'nin yıllardır konuşulan genç nüfus potansiyelini değerlendirmesi için fırsat ayağına geliyor. Çünkü Avrupa'daki kamu ve özel sektörde işgücü alımına karar verenlerin üye olduğu Avrupa Personel Yöneticileri Derneği (European Association for People Management- EAPM), 2011'deki kongresini bu ay sonuna doğru Türkiye'de yapacak. Personel Yöneticileri Derneği (PERYÖN) ev sahipliğinde yapılacak kongrenin gündemlerinden birisini de "Küserel göçebe iş gücü" oluşturuyor. Özellikle yaşlanan Avrupa için Türkiye'nin sunduğu fırsatların bu açıdan tartışılabileceği belirtiliyor.


DEKLARASYON YAYINLANACAK

Yerli-yabancı birçok uzmanın katılacağı zirvelerde insan yönetimindeki yeni standartlar ve geleceği de tartışılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, Uluslararası Çalışma Örgütü ve Uluslararası Sosyal Güvenlik Kuruluşları Birliği işbirliği ile Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan Kongre'de, 3 ana oturum, 6 teknik oturum, 31 sempozyum, poster sunumları, uluslararası film ve multimedya festivali ile teknik ve sosyal turlara yer verilecek. Kongre kapsamındaki 'Çalışma Bakanları Zirvesi'ne 99 ülkeyi davet ettiklerini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, katılan bakanlar ile zirve sonunda 2008 yılında imzalanan Seul Deklarasyonu'nu destekleyen İstanbul Deklarasyonu'nunun imzalanacağını kaydetti.


13 yıl önce