|

İstanbul'da hava durumu yarın (8 Ocak) nasıl olacak?

İstanbul'da gün boyunca etkisini sürdüren soğuk hava sonrası kar yağışı birçok ilçede etkili oldu. Akşam saatlerinde etkisini arttıran kar yağışı sonrası, her yer bembeyaz oldu. Peki İstanbul'da yarın hava durumu nasıl olacak? İstanbul'da kar yağışı kaç gün sürecek?

Yeni Şafak
00:10 - 8/01/2019 Salı
Yeni Şafak
ARŞİV
ARŞİV

İstanbul'da soğuk hava etkisini sürdürüyor. Akşam saatlerinde bastıran kar yağışı sonrası her yer beyaza büründü. Peki İstanbul'da yarın hava durumu nasıl olacak? Kar yağışı yarın İstanbul'da devam edecek mi?

İş çıkış saatinde yakalandılar

İstanbul’da beklenen kar vatandaşları iş çıkış saatinde yakaladı. Yenibosna’da vatandaşlar bir anda yağmaya başlayan kar karşısında hazırlıksız yakalandı. Bazı vatandaşlar otobüse binmek için beklediği duraklarda kara yakalanırken, bazı vatandaşlar da bankamatik kuyruklarında sıra beklerken yakalandı. Özellikle gençler yağan kardan oldukça memnun kaldı.

Hep birlikte karın gelmesini beklediklerini ifade eden Yaşar Durmaz, “
Kar yağsın. En azından pislikler gider. İstanbul temiz olur. Daha iyi olur. İnşallah çok kaza olmaz. Hep birlikte karın gelmesini bekliyoruz
“ dedi.

Tek isteğinin okulların tatil olması olduğunu söyleyen Berk Efe Bozkurt ise, "Tek istediğim bir şey var. İnşallah yarına kadar kar tutar da okullar tatil olur. Her öğrenci gibi ben de karın yağmasını istiyorum. Kar metrobüse çok işlemiyor. O yüzden şanslıyız. Arabası olanlar düşünsün“ şeklinde konuştu.



İstanbul'da yarın hava durumu nasıl olacak?

İstanbul'da hava durumunun yarın nasıl olacağı ve kar yağışının devam edip etmeyeceği en çok merak edilen konular arasındaydı.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, İstanbul'da hissedilen sıcaklık saat 2 derece civarında ve kar yağışı etkisini sürdürecek.

İstanbul'da hava sıcaklığının yarın sabah
03.00 - 09.00
saatlerinde -
7 dereceyi
görmesi bekleniyor.

İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan kar yağışı açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

  • "İstanbul'da 07.01.2019 pazartesi günü sabah ilk saatlerden itibaren meydana gelecek yağışların, 08.01.2019 salı günü akşam saatlerine kadar kuzey ve doğu kesimleri ağırlıklı olmak üzere aralıklarla kar sağanakları şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Güney kıyılarında 1-3 cm. kuzey ve iç kesimlerde 5-10 cm. arasında kar yüksekliği beklendiğinden vatandaşlarımızın ve ilgililerin buzlanma ve don olayı ile birlikte ulaşımda meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

#İstanbul
#Kar
#Yağış
#Hava durumu
5 yıl önce
default-profile-img