|

İtalya'da yeni içişleri bakanının fotoğrafı gündemi karıştırdı

İtalya'da yaklaşık iki haftadır hükümet müzakerelerine devam eden partiler, hükümet programı ile kabine listesini Cumhurbaşkanı Mattarella'ya sundu. Yeni hükümette İçişleri Bakanı olacağı açıklanan Matteo Salvini'nin geçmişte çekilen ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e hayranlığını yansıtan görüntüleri tartışmalara sebep oldu.

Yeni Şafak
18:43 - 22/05/2018 Salı
Güncelleme: 19:09 - 22/05/2018 Salı
Yeni Şafak
Aşırı sağcı Lig partisinin lideri Matteo Salvini'nin Rusya'da çekildiği bu fotoğraf yeniden gündeme geldi.
Aşırı sağcı Lig partisinin lideri Matteo Salvini'nin Rusya'da çekildiği bu fotoğraf yeniden gündeme geldi.

İtalya'daki seçimlerden sonra yaklaşık iki haftadır hükümet müzakerelerine devam eden partiler ortak noktada buluşarak, kabine listesini Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'ya sundu.

Aşırı sağcı Lig partisinin lideri Matteo Salvini'nin geçmişte Putin'e hayranlığını gözler önüne seren görüntüleri yeniden gündeme geldi.

Salvini'ye yönelik sosyal medyadan gelen tepkiler, ülke gündeminde geniş yer buldu.

Salvini: Koalisyondan kimse korkmasın

Salvini görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "kimsenin korkmaması gerektiğini, M5S ile kuracakları hükümetle AB mali sınırlarına uyarak ekonomiyi büyüteceklerini" belirtti.

Aşırı sağcılar yükselecek mi?

Öte yandan, muhtemel yeni hükümete daha kurulmadan eleştiriler gelmeye devam ediyor.

Bir radyo programına konuk olan eski Başbakan Silvio Berlusconi'nin partisi Forza Italia'nın (Haydi İtalya) Senato Grup Başkanı Anna Maria Bernini, partisinin hükümet programına muhalefet edeceğini vurguladı. Bernini, programda yer alan iki kademeli vergi uygulaması ve "milliyetçilik dalgası" gibi noktaları doğru bulmadıklarını ifade etti.

Lig ve M5S'nin hükümet programında, iki kademeli vergi uygulaması, vatandaşlara temel gelir ve "Fornero Kanunu" olarak da bilinen emeklilik yaşını 67'ye çıkaran reformun gözden geçirilmesi, AB bütçesinde esneklik, kumar ve vergi kaçakçılığıyla mücadele gibi noktalar yer alıyor.

#İtalya
#Hükümet
#Seçim
#Matteo Salvini
6 yıl önce