|

İtalyan Candy Türkiye'de

İtalyan ev aletleri firması Candy, Eskişehirli Süsler'i de markaları arasına alarak yeni üretim üssü olarak belirlediği Türk pazarına giriş yaptı.

00:00 - 13/02/2007 Salı
Güncelleme: 00:18 - 13/02/2007 Salı
Yeni Şafak
İtalyan Candy Türkiye'de
İtalyan Candy Türkiye'de

Ev aletleri sektöründe Hoover ve Candy gibi uluslararası markaları bünyesinde barındıran İtalyan Candy Grup, Süsler markasıyla bilinen Doruk Ev Gereçleri Şirketi'ni satın alarak Türkiye pazarına girdi. Avrupa, Rusya ve Çin pazarında hızla büyüyen Grup, Türkiye'yi yeni üretim ve satış üslerinden biri olarak belirledi. Candy Grup, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, kurutucular, buzdolapları, dondurucular, pişiriciler, tam boy ve ankastre fırınlarda çok sayıda markayı bünyesinde barındırıyor.

DÜNYA ÇAPINDA 38 İŞTİRAKİ VAR

1945 yılından beri faaliyet gösteren, İtalya'da ilk çamaşır makinesini üreten Grup, Eskişehir merkezli Doruk Ev Gereçleri Şirketi'ni satan alarak, markaları arasına Süsler'i de kattı. Uluslararası pazarlarda tanınan Candy ve Hoover markalarının yanısıra, bulunduğu ulusal pazarlarda Rosieres, Iberna, Jinlign, Otsein, Vyatka ve Zerowatt markalarıyla da bilinen Candy Grup'un bütün hisseleri İtalyan Fumagalli ailesine ait. Türkiye'den Süsler markalı Doruk Firması'nın Gruba eklenmesi ve Arjantin'de bir firmanın Grup bünyesine katılmasıyla, Candy Grup, dünya çapında 38 iştirake ulaştı.

Candy Grup Yönetim Kurulu Başkanı Aldo Fumagalli ve Candy Elettrodomestici Yönetim Kurulu Başkanı Silvano Fumagalli, grup hakkında bilgi verdi. Pazarda orta segmentte liderliği elinde bulunduran Grup, 2006 yılında toplam satışlarını yüzde 3.5 artırarak 1.054 milyon euro'luk bir ciroya ulaştı. Candy Grup, 2006 yılında üretimini yüzde 9.6 artırarak Fransa, İspanya, Çin, İngiltere, Rusya ve Çek Cumhuriyeti'ndeki fabrikalarından piyasaya 67 milyon ürün çıkardı.


17 yıl önce