|

İtalyanların gözü özelleştirmelerde

İtalya'dan Türkiye'ye gelen Uluslararası Padovan Avukatlık Bürosu Başkanı Marco Padovan, İtalyan yatırımcıların enerji, altyapı, bankacılık ve İGDAŞ özelleştirmeleriyle ilgilendiklerini bildirdi

00:00 - 4/10/2007 Perşembe
Güncelleme: 01:27 - 4/10/2007 Perşembe
Yeni Şafak
İtalyanların gözü özelleştirmelerde
İtalyanların gözü özelleştirmelerde

Gur Uluslararası Avukatlık ile İtalyan Padovan Avukatlık Bürosu, yeni işbirliklerini kutlamak amacı ile İstanbul Maslak'daki Golf Klübü'nde bir resepsiyon verdi. Resepsiyona, İtalya'nın İstanbul Baş Konsolosu Massimo Rustico, İtalyan Enstitüsü yabancı ticaret şefi Roberto Longo ve yardımcısı Francesco Pensabene ile İtalyan şirketlerinin önemli temsilcileri katıldı. İtalyan hukuk firması Padovan ve Türk hukuk şirketi Gür Law arasında yapılan anlaşmaya göre ise şirket İtalya'dan Türkiye'ye ve Türkiye'den İtalya'ya yapılacak yatırımlar konusunda köprü vazifesi görecek.

YATIRIMI 4,5 MİLYAR $

Uluslararası Padovan Avukatlık Bürosu Başkanı Marco Padovan Türkiye ile İtalya arasındaki ticari ilişkilerin çok iyi bir güven zeminine oturduğunu belirterek, "Açıkça görülüyor ki şirketler arasında bankalar vasıtası ile yapılan para transferleri giderek azalıyor. Para transferleri kendi aralarında yapılıyor. Bu da karşılıklı güvenin geliştiği gösteriyor. İtalyanların Türkiye'de yaptığı yatırım miktarı 4.5 milyar doları aşmış durumda. Önümüzdeki dönemde elektrik dağıtım özelleştirmeleri, altyapı projeleri, bankacılık ve İGDAŞ özelleştirmeleri ile İtalyan firmaları yakından ilgileniyor" diye konuştu. Padovan ,Türkiye'deki otoyol özelleştirmeleriyle ilgili izlenecek yol haritalarını hazırlamak üzere İtalyan Medio Credito ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın (TSKB) işbirliği anlaşması imzaladığını ve bu konuda Ulaştırma Bakanlığı'na danışmanlık yapacaklarını söyledi. Lango, İtalyan firmalarının otoyol özelleştirmelerine girmek için çok ciddi hazırlık yaptığına da dikkat çekti.



17 yıl önce