|

İYİ Parti'de HDP depremi

İYİ Parti’de dün istifa depremi yaşandı. Partinin Kurucular Kurulu üyesi Ali Aydın Meral Akşener’in HDP yaklaşımından dolayı partiden istifa ettiğini açıkladı. Aydın’ın ardından Ayfer Yılmaz da partideki görevlerinden istifa ettiğini duyurdu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/07/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:27 - 14/07/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Partinin Kurucular Kurulu üyesi Ali Aydın
Partinin Kurucular Kurulu üyesi Ali Aydın

İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyesi, Genel Başkan Başdanışmanı emekli Tuğgeneral Ali Aydın, partisinden istifa etti. Yörük Ali Paşa olarak bilinen emekli Tuğgeneral Aydın, düzenlediği basın toplantısında, 30 Kasım 2015'te İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile MHP'nin 7 Haziran seçimlerinden 1 Kasım seçimlerine kadar kan kaybetmesi nedeniyle "Türk milliyetçileri ve ülkücülerini iktidara getirme ve Türkiye'ye yeni bir nefes aldırma" inancıyla yola çıktıklarını ifade etti.


DOLGU MALZEMESİ YAPILMAYA ÇALIŞILDI

Ali Aydın, kendisi gibi FETÖ tarafından mağdur edilen ve kendisiyle aynı hassasiyetlerle İYİ Parti'ye katılan bazı kişilerin FETÖ'yle mücadeleleri ve mağduriyetlerinin, magazinsel siyasi söylemlerle dolgu malzemesi yapılmaya çalışıldığını kaydederek, şöyle konuştu: "Seçim sonrası 26 Haziran 2018'de genel idare toplantısı akabinde Sayın Meral Akşener'in yaptığı basın açıklamasında, 'Ellerinde şehit kanı bulunan HDP'yi 'Kürt siyasi hareketinin temsilcisi' olarak nitelendirmesi hem yüce Türk milletini hem de yüce Türk devletine gönülden bağlı Kürt kardeşlerimizi derinden yaralamıştır. Ne yazık ki bu talihsiz açıklama da şahsım gibi terörle mücadeleye yıllarını vermiş birisi adına bardağı taşıran son damla olmuştur. İzah olunan tüm bu sebeplerden dolayı İYİ Parti Kurucular Kurulu, Genel İdare Kurulu ve Genel Başkan Başdanışmanlığı görevlerimin tamamından istifa ediyorum."

AYFER YILMAZ DA İSTİFA ETTİ

İYİ Parti'den dün istifa eden ikinci isim ise genel başkan yardımcısı Ayfer Yılmaz oldu. Yılmaz, Genel İdare Kurulu (GİK) ve genel başkan yardımcılığı görevlerinden istifa ettiğini bildiren dilekçeyi İYİ Parti genel merkezine sundu.

#İYİ Parti
#HDP
#Ali Aydın
#Ayfer Yılmaz
6 yıl önce