|

Japon askeri gemileri Marmaris'te 

Japonya Deniz Kuvvetleri Eğitim Filosu Komutanlığı'na ait 3 savaş gemisi, 900 personeliyle Marmaris'e geldi.

Aa
00:00 - 26/07/2012 Perşembe
Güncelleme: 14:56 - 26/07/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Japon askeri gemileri Marmaris'te 
Japon askeri gemileri Marmaris'te 

Japonya'dan 22 Mayıs'ta eğitim amaçlı yola çıkan 'JS Kashima', 'JS Shimayuki' ve 'JS Matsuyuki' isimli gemiler, Marmaris Aksaz Deniz Üssü'ne demirledi. 

Ziyaret dolayısıyla Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Kiyoshi Araki ve Japon Eğitim Filosu Komutanı Hidetoshi Fuchinoue, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'la bir araya geldi.

Büyülelçi Araki ve Filo Komutanı Fuchinoue'yi makamında konuk eden Ali Acar, ilçeyle ilgili bilgi verdi. 

Acar, 'Marmaris'e gelen tüm mürettebatınız artık bizim misafirimizdir. Belediyemiz ve esnafımız askerlerinize misafirperverliğimizi en iyi şekilde gösterecektir. Özellikle Marmaris'te askeri bandonuzun vereceği konser, iki ülke halkının yakınlaşmasını da sağlayacaktır' dedi. 

Ziyarette Marmaris'in yurt içi ve dışındaki kardeş şehirleri hakkında bilgi alan Büyükelçi Araki, 'Ankara'ya döner dönmez ülkemizde Marmaris'e uygun bir kardeş şehir olup olmadığının araştırmasını yapacağım. Umarım en kısa zamanda Japonya'dan bir kent de kardeş şehirlerinize eklenir' diye konuştu.

Marmaris'e 900 askerle geldiklerini, 14 ülkeyi ziyaret edeceklerini kaydeden Fuchinoue ise 22 Ekim'de Tokyo'da olmayı planladıklarını söyledi. 

29 Temmuz'a kadar Marmaris'te kalacaklarını belirten Fuchinoue, 'Eğitim amaçlı yaptığımız bu ziyarette tüm askerimiz Marmaris'i çok beğendi, hemen şehirde gezmeye ve alışverişe başladı. Umarım bu ziyaretimiz Marmaris için de iyi olur' dedi.

Ziyaret sonunda konukları Başkan Acar'a kimonolu bebek ve ülkelerini tanıtıcı yayınlar hediye etti. 

Japon heyet, daha sonra, Marmaris ziyaretleri anısına askeri törenle Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Törende, askeri bando eşliğinde Japon Milli Marşı okundu. 

Japon Donanma Bandosu'nun akşam Atatürk Meydanı'nda konser vereceği belirtildi.

Japon askerler, Marmaris Kapalı Çarşısı'nda alışveriş yaptı.  


12 yıl önce