|

Japon Bakan'ın küçük sırrı

Japonya Ekonomi Bakanı, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'a, 'Ne olur kurumlar vergisinde yüzde 2'lik oranı Japonya'da kimseye söylemeyin, yoksa kimse burada yatırım yapmaz, hepsi Türkiye'ye gider' dedi

00:00 - 7/11/2010 Pazar
Güncelleme: 23:58 - 6/11/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Japon Bakan'ın  küçük sırrı
Japon Bakan'ın küçük sırrı

Bir dizi ziyaret için Japonya'ya giden Dış Ticaretten sorumlu Devlet bakanı Zafer Çağlayan'ın başına ilginç bir olay geldi. Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Akihiro Ohata, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'a 'Ne olur kurumlar vergisinde yüzde 2'lik oranı Japonya'da kimseye söylemeyin, yoksa kimse Japonya'da yatırım yapmaz, hepsi Türkiye'ye gider' dedi. Yüzde 2 oranıyla ilgili aynı şaşkınlığı Toshiba CEO'su da gösterdi.

NÜKLEERE CİDDİ İLGİ VAR

Devlet Bakanı Çağlayan, daha sonra firma temsilcileriyle yaptığı görüşmeler hakkında bilgi verdi. Tokyo'daki temasları sırasında Toshiba, Taisei, İtochu, Sumitomo, Aeon ve Mayakewe Başkan ya da üst yöneticileriyle (CEO) bir araya geldiğini aktaran Çağlayan, yıllık cirolarının toplamı 430 milyar doları bulan bu şirketlerin tümünün Türkiye ile yakından ilgilendiklerini ifade etti. Çağlayan, Toshiba'nın yanı sıra başka Japon firmalarının da Sinop'ta yapılacak nükleer santral için hazırlığa giriştiğini belirtti.

PİYANO İLE YORGUNLUK ATTI

Bu arada, Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Sermet Atacanlı, Devlet Bakanı Çağlayan ve beraberindeki heyet için Büyükelçilikte bir resepsiyon verdi. Bakan Çağlayan, resepsiyon sırasında piyanonun başına geçerek, davetlilere mini bir konser verdi.



13 yıl önce