|

Japon kahramanlardan Bakan Akdağ'a veda ziyareti

Van'a depremzedelere yardım için gelen ancak 5,6 büyüklüğündeki ikinci deprem sonrası Bayram Oteli'nin enkazından sağ kurtulan Japonya Yardım ve Kurtarma Kurumundan (AAR JAPAN) Miyuki Konnai ile ekip şefi Yumeka Ota, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a veda ziyaretinde bulundu.

Aa
00:00 - 15/11/2011 Salı
Güncelleme: 14:56 - 15/11/2011 Salı
Yeni Şafak
Japon kahramanlardan Bakan Akdağ'a veda ziyareti
Japon kahramanlardan Bakan Akdağ'a veda ziyareti

Bakan Akdağ, makamında gerçekleşen ziyarette, Konnai ve Ota'ya teşekkür ederek, insanlık duygusunun her şeyden önemli olduğunu gösterdiklerini söyledi.

Türklerle Japonların birçok ortak noktalarının bulunduğunu, iki milletin de dünyanın neresinde afet olursa oraya koştuğunu ifade eden Akdağ, 'Sizin farklı bir yanınız oldu. Depremzedelerin yaşadığını yaşadınız. Arkadaşınızın hayatını kaybetmesine çok üzüldük, başınız sağolsun' dedi.

Türkiye'ye yardım için gelen Konnai ve Ota'ya 'Gönlünüz çok büyük, sizi Japonya'dan buraya kalbiniz getirdi. Güzel kalbiniz için Vanlılar ve Türk halkı adına teşekkür ederim' diyen Akdağ, 'Kelimelerin zayıf, duyguların kuvvetli olduğu zamanlar vardır. Sizi o soğuk kış gecesinde hastane yatağında ilk gördüğüm zaman da kelimeler kifayetsiz kalmıştı' diye konuştu.

Dünyanın geleceği adına Konnai ve Ota gibi gençlerin varlığının umut verici olduğunu dile getiren Bakan Akdağ, 'Varlığınız mutluluk ve umut verici' sözleriyle duygularını ifade etti.

Miyuki Konnai de Bakan Akdağ'a kendisine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederek, 'Biz Türkiye'ye depremzedelere yardıma geldik. Vanlılar bize büyük ilgi gösterdi' dedi.

Hayatını kaybeden arkadaşları Atsushi Miyazaki ile depremzedelerin ihtiyaçlarını araştırarak, bunları karşılamaya çalıştıklarını anlatan Konnai, çalışmaları sırasında Türkçe bilmedikleri için bir tercüme kuruluşundan yardım aldıklarını bildirdi.

Çalışmaları devam ederken ikinci depremin meydana geldiğini anımsatan Konnai, 'Buna çok üzüldük, Miyazaki de Türkiye'yi çok seviyordu. Türk insanını ve yemeklerini çok seviyordu. Keşke kendisi de burada olabilseydi. Miyazaki'nin yapmaya çalıştığı şeyleri bundan sonra biz yapmaya gayret edeceğiz' diye konuştu.

Deprem sonrasında hastanede tedavi gördüğü sırada Sağlık Bakanlığı yetkililerinin kendisini hiç yalnız bırakmadığını ve çok ilgilendiklerini kaydeden Konnai, bundan sonraki yaşamında tecrübelerini yine yardıma ihtiyacı olanlar için kullanmak istediğini sözlerine ekledi.

Bakan Akdağ, ziyarette Konnai'ye Türk motifleriyle işlenmiş bir tabak hediye etti.


12 yıl önce