|

Japon Merkez Bankası'nın başına geçecek isim

Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin Merkez Bankası'nın başına Asya Kalkınma Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda'yu aday göstermeyi düşündüğü öne sürüldü.

Cihan
00:00 - 24/02/2013 Pazar
Güncelleme: 14:14 - 24/02/2013 Pazar
Yeni Şafak
Japon Merkez Bankası'nın başına geçecek isim
Japon Merkez Bankası'nın başına geçecek isim

Kamu haber ajansı Kyodo'ya bilgi veren hükümet kaynakları, Merkez Bankası Başkanı Masaaki Shirakawa'nın yerine Kuroda'nın aday gösterileceğini belirtti. Kuroda, Başbakan Abe'nin deflasyonla mücadele politikasına destek veren bir isim olduğu vurgulandı. Asya Kalkınma Bankası Başkanı Kuroda, 1999 ile 2003 yılları arasında Maliye Bakanlığı'nda uluslararası ilişkilerden sorumlu bakan yardımcısı olarak görev yapmıştı. Haruhiko Kuroda iddialara ilişkin yorum yapmazken, Asya Kalkınma Bankası'ndaki görevinden memnun olduğunu söyledi. Başbakan Abe'nin bu hafta adayını meclisin onayına sürmesi bekleniyor. Adayın, meclisin iki kanadından da onay alması gerekiyor.

Japonya Başbakanı Abe ile enflasyon hedefi nedeniyle karşı karşıya gelen Merkez Bankası Başkanı Shirakawa, görevinden erken ayrılmaya karar vermişti. Merkez Bankası Başkanı Shirakawa bu ay başında yaptığı açıklamada, halefinin yeni başkan yardımcılarıyla aynı anda göreve başlaması için böyle bir karar verdiğini belirtti. Shirakawa, "İki başkan yardımcısının görev süresi 19 Mart'ta son bulacak. Başbakan'a 19 Mart'ta görevimden istifa edeceğimi, böylelikle yeni başkanının iki yeni yardımcısıyla görevine başlayabileceğini söyledim." dedi. Shirakawa'nın görev süresi 8 Nisan'da sona eriyordu.


11 yıl önce