|

Japon Subaru Bayraktar'a ortak

Japon Subaru markasının üreticisi Fuji Heavy Industries, Türkiye'de 13 yıldır Subaru otomobillerinin distribütörlüğünü yürüten Bayraktar Holding ile ortaklık anlaşması imzaladı

Eylem Şimşek
00:00 - 16/04/2008 Çarşamba
Güncelleme: 02:17 - 16/04/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Japon Subaru Bayraktar'a ortak
Japon Subaru Bayraktar'a ortak

Japonya'nın uçak ve otomobil sanayiinde en büyük teknoloji üreticilerinden biri olarak gösterilen ve Subaru markasının üreticisi olan Fuji Heavy Industries, Subaru markalı araçların satış ve pazarlamasını gerçekleştiren Bayraktar Holding kuruluşu Baytur ile ortaklık anlaşması imzaladı. Buna göre Fuji Heavy Industries, Baytur'un yüzde 10 hissesine sahip oldu. Taraflar yüzde 10'luk ortaklık için ne kadar bir bedel ödendiğini açıklamadılar. Ortaklık anlaşması İstanbul'da Bayraktar Holding ve Japon Subaru'nun üst düzey yetkililerinin katıldığı bir törenle imzalandı.

TÜRKİYE'NİN BÖLGESEL LİDERLİK ROLÜ

Subaru Başkan Yardımcısı Masatsugu Nagato, bu ortaklık kararını almalarında, Türkiye'de otomotiv pazarının iyi bir grafik izlemesi ve yüksek bir potansiyel taşımasınının etkili olduğunu belirterek, "Subaru'nun toplam satışlarının üçte biri Japonya'da, üçte biri ABD'de ve geri kalan üçte biri de diğer pazarlarda gerçekleşiyor. İlk iki pazarda artık doyuma ulaşılmış durumda. Dolayısıyla adetleri büyütme şansımız da fazla yok. Şimdi biz büyüme şansımızı Türkiye'nin de bulunduğu gelişmekte olan pazarlarda görüyoruz" dedi. Bayraktar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuji Heavy Industries ile 13 yıldır başarılı bir işbirliği sürdürdüklerini belirten Mustafa Bayraktar ise, bu anlaşma sonucunda işbirliğinin yeni bir evreye girdiğini ve Türkiye'nin Avrupa pazarının önemli bir parçası haline geldiğini dile getirerek, "Bu ortaklık, Türkiye'nin bölgesel liderlik konusundaki iddiasına da yeni ve önemli bir kanıt daha kazandırıyor" şeklinde konuştu.


5 yılda 5 haneli büyüme hedefi

Türkiye'nin dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olarak global bir oyuncu olmaya aday olduğunu belirten Mustafa Bayraktar, "Bu işbirliğinin en yakın gelecekte yeni ve çok daha büyük, stratejik işbirliklerine yol açması en büyük temennimiz" dedi. Bayraktar, gelecek 5 yıl için bu ortaklık sayesinde kendilerine 5 haneli rakamlara ulaşma hedefi koy

duklarını belirterek" Umarım bu hedefe daha kısa zaman içinde ulaşırız" diye konuştu. Subaru'nun Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Ülkelerinden Sorumlu Genel Müdürü Hiroshi Gonoi de yaptığı konuşmada, "Türkiye, son 5 yıldır Avrupa'da en hızlı büyüyen ülkelerden biri. Bu nedenle, Türkiye'deki ortaklığımız bizim için çok değerli ve heyecan verici” dedi.




16 yıl önce