|

Japonlar VakfIkebir ekmeği yiyecek

Aa
00:00 - 12/12/2012 Çarşamba
Güncelleme: 20:29 - 11/12/2012 Salı
Yeni Şafak
Japonlar  VakfIkebir  ekmeği yiyecek
Japonlar VakfIkebir ekmeği yiyecek

Japonya'da yayın yapan Asahi Televizyonu, 'Dünyanın Yollarındayız' programı kapsamında geldikleri Trabzon'da Vakfıkebir ekmeğiyle ilgili belgesel çekti. Asahi Televizyonu yapımcılarından Yoshihiko Kano ve beraberindeki ekip, Vakfıkebir ilçesindeki Mevlana Taş Fırını'nda ekmeğin hamurunun hazırlanmasından taş fırında pişirilerek, tezgahlara yerleştirilmesine kadar geçen süreci görüntüledi ve ekmek ustalarıyla röportaj yaptı.

Çekimin ardından Japon ekibe sıcak taş fırın ekmeği, tereyağ ve bal ikram edildi. Yapımcı Kano, 'Dünyanın Yollarındayız' programı için Türkiye'nin çeşitli illerinde çekim yaptıklarını belirterek, 'Vakfıkebir taş fırın ekmeğini de Japonya'da tanıtmak amacıyla çekimini yaptığımız bu belgesel, 2013 yılının 4. ve 5. aylarında, haftada 5 gün Asahi Televizyonu'nda yayınlanacak' dedi.

BU LEZZET DÜNYADA YOK

Vakfıkebir taş fırın ekmeğinin çok lezzetli olduğunu ifade eden Kano, 'Bu lezzet ne Japonya'da ne dünyanın başka bir yerindeki ekmekte var. Böyle bir lezzeti ilk defa tadıyorum. Böyle bir ekmek Japonya'da yok.. Pirinç ülkesi olmasına rağmen Japonya'da da bundan sonra daha fazla ekmek yenecek. Eğer Japonya ekmek konusunda bir tercih yapacaksa bu büyük olasılıkla Vakfıkebir taş fırın ekmeği olmalı' diye konuştu.

11 yıl önce