|

Japonya ile teknolojik işbirliği

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Japonya İçişleri ve Haberleşme Bakanı Yoshitaka Shindo ile bakanlık binasında görüştü. Bakan Elvan ve Shinto iki ülke arasında bilgi ve teknoloji alanında anlaşma imzaladı.

.
00:00 - 10/07/2014 Perşembe
Güncelleme: 23:41 - 9/07/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Japonya ile teknolojik işbirliği
Japonya ile teknolojik işbirliği

Türkiye ile Japonya arasında bilgi ve iletişim teknolojileri konusunda işbirliği protokolü imzalandı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Japonya İçişleri ve Haberleşme Bakanı Yoshitaka Shindo ile görüştü. Bakan Elvan, bakanlıktaki görüşmede, Türkiye ile Japonya arasındaki dostluğun 1890''lı yıllara kadar dayandığını, o tarihte Japonya''ya giden Ertuğrul fırkateyninin batmasının ardından iki ülke halkları arasında başlayan dostluğun devam ettiğini dile getirdi.

İLETİŞİME AYRI ÖNEM

Japon Bakan ile çok önemli ve olumlu bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade eden Elvan, iki ülke arasında özellikle bilgi ve iletişim teknolojileri alanında nasıl işbirliği yapılabileceğine ilişkin konuları değerlendirdiklerini anlattı. Türkiye ile Japonya arasındaki ticaret hacminin istenilen düzeyde olmadığına işaret eden Elvan, şunları kaydetti:

FİRMALARA DAVET VAR

''İki ülke arasında 4 milyar dolar civarında bir ticaret hacmi var. Bunun 3,5 milyar dolarlık bölümünü Japonya''dan alınan ürünler oluşturuyor. Ticari alanda katedilmesi gereken önemli mesafeler bulunuyor. Son yıllarda Japon şirketlerinin Türkiye''deki yatırımlara önemli ilgisi var. Özellikle enerji, ulaştırma ve haberleşme sektöründe Japon firmaların önemli yatırımlar yaptığını görüyoruz. Japon sermayesinin Asya''da en fazla geldiği ülke de Türkiye.''

10 yıl önce