|

Jet bakan değişimi

Seçim hükümetinde yer alan HDP’li Ali Haydar Konca ve Müslüm Doğan bakanlıktan istifa etti. İstifaları kabul eden Davutoğlu bir kaç saat sonra Beril Dedeoğlu'nu AB Bakanı, Cüneyd Düzyol'u da Kalkınma Bakanı olarak görevlendirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 01:33 - 23/09/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan geçici seçim hükümeti, dün ikinci kez Bakanlar Kurulu'nda bir araya geldi. Davutoğlu başkanlığında saat 14.45'te Çankaya Köşkü'nde toplanan Kurul'da görev alan Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca ile Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, istifalarını Davutoğlu'na sundu. Başbakanlık kaynakları toplantı devam ederken Konca ve Doğan'ın istifalarını Davutoğlu'na sunduklarını ve istifaların kabul edildiğini bildirdi.



'AYRILMAK KENDİ KARARIMIZ'


İki bakanın istifasını kabul eden Davutoğlu'nun anayasal zorunluluk gereği oluşturulan seçim hükümetinde yer almaları sebebiyle Konca ve Doğan'a teşekkür ettiği belirtildi. İki bakanın, bu kararı almadan önce parti yönetimiyle değerlendirme yaptıkları ve toplantıda görevden aflarını istedikleri öğrenildi. Davutoğlu'nun Konca ve Doğan'a, hükümete katılmak kadar ayrılmanın da kendi kararları olduğunu söylediği ifade edildi.



1 KEZ KATILDILAR


Anayasal zorunluluk gereği Davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabul ederek geçici seçim hükümetinde yer alan HDP'li Konca ve Doğan, dünkü toplantıda istifalarını sundu. Ülkeyi seçime götürecek hükümette AB ve Kalkınma Bakanı olarak görev yapan Konca ve Doğan, 1 Eylül'de yapılan Bakanlar Kurulu'na katılmıştı. Dünkü istifalarının ardından Konca ve Doğan sadece 1 kez Bakanlar Kurulu toplantısına katılmış oldu. İki bakan düzenledikleri basın toplantısıyla istifalarının nedenini açıkladı. Konca, "Bakanlar Kurulu'nda biz istifa gerekçelerimizi özet olarak sunduk, anlattık. Sayın Başbakan da kendi görüşlerini ortaya koydu. Görüşlerimizin doğru olmadığını söyledi" dedi.







BİR KAÇ SAAT SONRA ATAMA YAPILDI


İki bakandan boşalan yere akşam saatlerinde görevlendirme yapıldı. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, “Anayasa gereği görevde bulunan seçim hükümetinde iki bakanın istifası sonrası Avrupa Birliği Bakanlığı'na Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, Kalkınma Bakanlığı'na M. Cüneyd Düzyol getirilmişlerdir” denildi.



DEDEOĞLU KİMDİR?


Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı olan Beril Dedeoğlu, özellikle AB ve , uluslararası politika konularında çalışıyor. Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Dedeoğlu, 1999'da doçent, 2005'te profesör oldu. 2012'de YÖK üyeliğine atanan Dedeoğlu, Çözüm Sürecinde oluşturulan "akil insanlar" heyeti üyesi olarak görev yaptı. Evli olan Dedeoğlu'nun 2 çocuğu bulunuyor.



DÜZYOL KİMDİR?


Cüneyd Düzyol, 1964 yılında İzmir'de doğdu. 1988'de Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun olan Düzyol, kısa süre özel sektörde tasarım mühendisi olarak çalıştıktan sonra aynı yıl Devlet Planlama Teşkilatında göreve başladı. Yurt dışındaki eğitim sürecinin ardından 1996'dan 2012 sonuna kadar çeşitli kamu kurumlarında görev yaptı. Düzyol 2014 yılında Kalkınma Bakanlığı'nda müsteşarlık görevine getirilmişti.






#Ahmet Davutoğlu
#hdpli vekiller
#bakanlar
#Cüneyd Düzyol
#Beril Dedeoğlu
9 yıl önce