|

Kadın girişimcilere Mentör Ağı Projesi

.
00:00 - 28/05/2013 Salı
Güncelleme: 22:25 - 27/05/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Kadın girişimcilere Mentör Ağı Projesi
Kadın girişimcilere Mentör Ağı Projesi

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Mersin Mentörü Cavidan Demirağ, Türkiye''de bir ilk olan Avrupa Birliği (AB) Kadın Girişimcileri Mentör Ağı Projesi ile iş kadınlarını iş hayatında sürdürülebilir kılmayı ve şirketlerin hızlı gelişimini sağlamayı hedeflediklerini belirtti.KAGİDER Mentörü Demirağ, Türkiye''de ilk kez KAGİDER, Özyeğin Üniversitesi, Girişimci İş Kadınları ve Destekleme Derneği (ANGİKAD) ile birlikte başlatılan AB Kadın Girişimcileri Mentör Ağı Projesi''ne ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Projenin, genç şirketlerin hedeflerine hızla ulaşmalarını sağladığını ve Mersin ayağında mentörlük yaptığını belirten Demirağ, iş yaşamında girişimci olarak geçirdiği 27 yıllık tecrübesini yeni girişimcilerle paylaşıp yardımcı olabilmek amacıyla projeye dahil olduğunu kaydetti.

Hedeflerinin, iş kadınlarının iş hayatında sürdürülebilirliğini arttırmak olduğunu vurgulayan Demirağ, projenin genç girişimciler (mentee) kadar tecrübe sahibi kadın girişimciler (mentör) ve beraberinde topluma da faydalı olduğuna dikkat çekti. Deneyimlerinin fark edilip bu projeye davet edilmesinin büyük onur olduğunu dile getiren Demirağ, proje kapsamında kendilerinin de sürekli eğitime tabi tutulduğunu kaydetti. Projede 20 mentör ve 20 mentee bulunduğunu aktaran Demirağ, katılımın ağırlıklı olarak Ankara ve İstanbul''dan olduğunu, Anadolu''dan ise Mersin, Kayseri ve Samsun bulunduğunu dile getirdi.

AB DESTEKLİ

Geçen yıl ekim ayında Avrupa Parlamentosu tarafından diploma aldıklarını, AB KOBİ Haftası etkinlikler kapsamında Brüksel''e davet edildiklerini, seminer ve foruma katıldıklarını hatırlatan Demirağ, bundan sonra da AB Kadın Girişimciler Ağı içinde çalışmalarına devam edeceklerinin altını çizdi. Bu projenin Türkiye''de bir ilk olduğunu ve kendilerinin de Mersin''deki ilk model olduklarını vurgulayan Demirağ, projenin genç kadın girişimcilerin iş yönetme vizyonlarının ve hacimlerinin olumlu yönde geliştirilmesine büyük katkı sağladığını kaydetti.


11 yıl önce