|

Kaldırımda yürürken canından oldu

Cihan
00:00 - 3/03/2007 Cumartesi
Güncelleme: 10:23 - 3/03/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Kaldırımda yürürken canından oldu
Kaldırımda yürürken canından oldu

Zeytinburnu'nda, kaygan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden 16 yaşındaki ehliyetsiz sürücü, kaldırımda yürüyen bir şahsa çarparak ölümüne neden oldu. Kaldırımdaki yayaya çarpan ve bir dükkana da hasar veren ehliyetsiz sürücü gözaltına alınırken, kazayı görüp durmaya çalışan 2 araç da kaza yaptı.

Sümer Mahallesi Prof. Dr. Turan Güneş Caddesi üzerinde seyreden ve ehliyetsiz olduğu öğrenilen Taha Fazıl D., kullandığı 10 N 5391 plakalı kamyonetin direksiyon hakimiyetini kaybetti. Gece yağan yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda savrulan kamyonet, kaldırım üzerinde yürüyen Refik İlter'e (44) çarptı. İlter'e çarptıktan sonra yol kenarındaki mağazayada hasar veren 16 yaşındaki sürücü, daha sonra aracını toparladı. Kazayı gören ve durmaya çalışan 34 ZH 5737 plakalı kamyona da aniden fren yapınca arkasından gelen 34 KTD 72 plakalı otomobil çarptı. Bu kazada yaralanan olmazken, ehliyetsiz sürücünün çarptığı Refik İlter olay yerinde hayatını kaybetti.

Kazanın ardından olay yerine gelen polisler, Taha Fazıl D.'yi gözaltına alarak polis merkezine götürürken, ehliyetsiz sürücünün yüzünü sakladığı görüldü. Hayatını kaybeden İlter'in cesedi gerekli incelemenin ardından Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi morguna kaldırılırken, kaza sonrası dükkanda da büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Bu arada, arkadan gelen ve duramayarak kaza yapan aracın sürücüsü, olay sonrası genç sürücünün aracından inerek ağladığını ve büyük şok yaşadığını söyledi.

17 yıl önce