|

Kalın: İsrail ateşle oynuyor

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Terörizm nasıl bir suçsa, terörü şirin göstermek, estetize etmek suçtur" dedi. İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya yaptığı saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirten Kalın, "İsrail ateşle oynuyor" dedi.

Yeni Şafak
13:19 - 15/09/2015 Salı
Güncelleme: 15:54 - 15/09/2015 Salı
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın basın açıklaması yaptı. Kalın'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:



Artan terör olayları


Terörle mücadele kararlılıkla devam edecek. Herkes sağduyu ile hareket etmeli. Terörizm nasıl bir suçsa, terörü şirin göstermek, estetize etmek suçtur.



Batı basınında yanlı yayınlar yapılıyor.



Sığınmacı krizi


Biz bugüne kadar yaklaşık 2 milyon mülteciyi ülkemize aldık. Bu yükü taşımak bizim için şereftir. Türkiye 78 milyon nüfusu olmasına rağmen, 2 milyon mülteciyi barınmaktadır. Buna rağmen, Avrupa'da 10 bin-20 bin mülteciyi alalım mı almayalım mı tartışması yapılmaktadır. Avrupalı liderlerin mülteci krizinin sonlanması için en azından bir nebze nefes almaları için bir adım atmalarını bekliyoruz.



Şu sorular soruluyor: Suriyeliler en çok nereye gitmek istiyor, Avrupa mı Amerika mı? Suriyelilerin gitmek istediği tek yer var, orası da bombaların olmadığı bir Suriye.



Körfez ülkelerinin yaptığı açıklama, aslında önemli sayılarda mülteci aldıkları ama belli kamplarda toplamadıkları için çok görünür olmadıklarına dair açıklamaları var. Bir eleştiri konusu olarak tabii ki bu tartışılmalı. Mülteci krizi artık küresel bir kriz halini aldı. Herkes gücü ölçüsünde bu sorumluluğu yüklenmek durumundadır.



Mescid-i Aksa'ya saldırı


Bunun amacının ne olduğunu biliyoruz. Mescid-i Aksa'nın belli bölümlerini taksim etmeye çalışmaktadır İsrail yönetimi. Bunlar yapılırken, İsrail askerlerinin korunması altında kirli postallarıyla camiye ayak basmalarını şiddetle kınıyoruz. İsrail şuan ateşle oynuyor. Mescid-i Aksa bizim ilk kıblemizdir ve yüzlerce yıl bu topraklarda, Müslümanlar, Yahudiler ve Hristiyanlar bir arada yaşadılar. Fakat maalesef Kudüs tarihi boyunca iki karanlık dönem gördü. Birisi Haçlı işgaliydi, birisi de son yıllarda işgal altındaki Kudüs'ün yaşadıklarıdır.



DAEŞ ile mücadele


DAEŞ ile mücadelede yaklaşık 20 bin kişinin ülkeye girişine yasak getirilmiştir. 2 bini aşkın kişi sınır dışı edilmiştir. Türkiye içerisinde yapılan operasyonlarda 500 kişi gözaltına alınmış ve 165 kişi tutuklanmıştır. Bunlarla ilgili hukuki süreç devam etmektedir.



AK Parti kongresi


AK Parti'nin kongre süreci ve diğer konular birer iddia. Her şeyden önce AK Parti'ye de kongresi ve MKYK'sı hayırlı olsun. Onlarla ilgili benim spekülatif şeyler söylemem doğru olmaz.



"Cumhurbaşkanı milletle temasını kesmez"


Meydanlara inme ifadesi artık kodlu ifade haline geldi. Halkın oylarıyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanımız var şuanda. Cumhurbaşkanımız milletimizin her kesimiyle buluşabilir. Cumhurbaşkanımızın halkla temasını, her buluşmasını, 'Bir seçim kampanyası yürütüyor, siyasi bir faaliyetin içerisinde' diye yansıtılmasını, biz kasıtlı bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Halkın oylarıyla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olması hasebiyle, zaten milletimizin her kesimiyle sıcak temas halinde olan bir Cumhurbaşkanımız var. Cumhurbaşkanı milletle temasını kesmez. Cumhurbaşkanımızın önümüzdeki zamanda yurtdışı ziyaretlerinde böyle buluşmalar olabilir.



ABD ziyareti olacak mı?


ABD ziyareti her an gündemde olabilir. ABD bizim için önemli bir müttefik ülkedir. Ziyaretle ilgili şuanda bir tarih kesinleşmiş değil.



Nokta'nın çirkin kapağına yanıt


Terör örgütünün dolaylı ya da doğrudan propagandasını yapmak asla ifade özgürlüğüyle ilişkilendirilebilecek bir şey değildir. Burada küçük hesaplar ile Cumhurbaşkanına saldırmak siyaset değildir. Cumhurbaşkanına, ailesine saldırarak basında göz önünde bulunmaya çalışmak gazetecilik değildir.



Teröristle ve onunla mücadele edenin aynı kefeye konduğunu görüyoruz. Bunların hiçbiri terörle mücadelede zaaf unsuru olarak tolere edilecek şeyler değildir.





#Cumhurbaşkanlığı
#İbrahim Kalın
#Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü
9 yıl önce