|

''Kara parayla'' dolandırıcılık girişimi

Adana'da, yanında getirdiği siyah kağıtların özel bir solüsyon içine sokulduğunda gerçek paraya dönüştüğünü söyleyerek bir tekstil firması sahibini dolandırmaya çalışan Gineli yakalandı.

Aa
00:00 - 18/02/2013 Pazartesi
Güncelleme: 10:31 - 18/02/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
''Kara parayla'' dolandırıcılık girişimi
''Kara parayla'' dolandırıcılık girişimi

Gine vatandaşı Sylla Mousa (24) merkez Seyhan ilçesindeki bir tekstil firmasının sahibi Yılmaz D'ye (33) çok sayıda gömlek siparişi verdi.

Verdiği siparişin ücretini yanında getirdiği siyaha boyanmış avroları özel bir solüsyona sokarak temizledikten sonra ödeyen Sylla Mousa, iş yeri sahibinin güvenini kazanmaya çalıştı.

Daha sonra aynı tekstil firmasına tekrar gelen Mousa, yanındaki siyah kağıtların özel bir solüsyon içine sokulduğunda gerçek paraya dönüştüğünü ve bunlardan kendisinde çok sayıda bulunduğunu söyleyerek, firma sahibi Yılmaz D'ye ortaklık teklif etti. Mousa'nın durumundan şüphelenen firma sahibi durumu polise bildirdi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri ile Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ihbar üzerine Sylla Mousa'yı Seyhan ilçesinde kaldığı otelde yakaladı.

Polis ekipleri şüphelinin kaldığı odada, çok sayıda banknot görünümünde kesilmiş siyah kağıt ile özel solüsyon malzemeleri ele geçirdi. Sylla Mousa, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

11 yıl önce