|

Karalama kampanyası yürütülüyor​

Kobani'deki bombalı saldırılara ilişkin İçişleri Bakanı Öztürk, "Uzun zamandır Türkiye'ye karşı ciddi bir karalama kampanyası yürütülmektedir. Son derece sistematik yalanlarla, Türkiye'yi teröre destek veren ülke olarak yaftalama çalışmaları vardır. Bu bir karalama kampanyasıdır ve akıl dışıdır" dedi.

Yeni Şafak
18:01 - 25/06/2015 Perşembe
Güncelleme: 15:09 - 25/06/2015 Perşembe
AA

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Kobani'deki patlamalara ilişkin, "Uzun zamandır Türkiye'ye karşı ciddi bir karalama kampanyası yürütülmektedir. Son derece sistematik yalanlarla, Türkiye'yi teröre destek veren ülke olarak yaftalama çalışmaları vardır. Bu bir karalama kampanyasıdır ve akıl dışıdır" dedi.



Öztürk, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



DAEŞ militanlarının sabah saatlerinde Kobani'ye sızarak gerçekleştirdiği intihar saldırısı nedeniyle 130 yaralının Suruç Devlet Hastanesine getirildiğini bildiren Öztürk, durumu ağır olanların ise Şanlıurfa'daki hastanelere sevk edildiğini belirtti.



Öztürk, yaralılardan 4'ünün Suruç Devlet Hastanesinde hayatını kaybettiğini vurgulayarak, olayda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa diledi.



Türkiye'nin terörden çok çeken ülkeler arasında bulunduğuna işaret eden Öztürk, şunları kaydetti:



"Uzun zamandır Türkiye'ye karşı ciddi bir karalama kampanyası yürütülmektedir. Son derece sistematik yalanlarla, Türkiye'yi teröre destek veren ülke olarak yaftalama çalışmaları vardır. Bu bir karalama kampanyasıdır ve akıl dışıdır. Bu karalama kampanyasının bir örneğini bugün DAEŞ'ın Kobani'ye saldırısında bir kez daha gördük. Açıkçası bu açıklamayı yapmak bile rahatsız edicidir fakat gerçeklerin bilinmesi için bu bilgileri paylaşıyoruz.



Bahse konu karalama kampanyasını yürütenler sabah erken saatlerde araçların Türkiye'den Suriye'ye girdiğini iddia etmişlerdi, görüntüler ortaya çıkınca da bu defa sızmalardan bahseder olmuşlardır. Bu yapılanlar bile yaşananların karalama kampanyası olduğunu göstermektedir."



Uluslararası topluma çağrı


Daha önce Kobani'deki olaylardan kaçan 194 bin kişiye ülke kapılarının açıldığını hatırlatan Öztürk, Türkiye'nin peşmergelerin bölgeye intikalini sağladığını ve sivil halkın korunması için üzerine düşen görevi yerine getirdiğini anlattı.



Öztürk, "Türkiye birçok ülkeden önce DAEŞ'i 10 Ekim 2013 tarihinde terör örgütü listesine almıştır ve ülkemiz uluslararası koalisyonun da bir üyesidir. 25 Haziran 2015 Perşembe sabahı Suriye'nin Ayn El Arap (Kobani) bölgesinde yaşanan terör saldırısı vesilesiyle uluslararası toplumu, Suriye konusunda kapsamlı bir strateji geliştirmeye ve bütüncül bir çözüm için gayret sarf etmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.


#İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk
#DAEŞ
#v
9 yıl önce