|

Karargâha şok baskın

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü’nün yönetici pozisyonundaki isimlerinin özel odalarının olduğu ve gizli örgütsel toplantıların yapıldığı karargâh olarak kullanılan eğitim kurumlarında arama başlattı

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/09/2015 Tuesday
Güncelleme: 00:16 - 22/09/2015 Tuesday
Yeni Şafak

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Fetullahçı Terör Örgütü'nün eğitim kurumlarıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında düğmeye basıldı. Emniyet, sabah saatlerinde Özel Samanyolu Eğitim Kurumları ve Kültür Merkezi Kampüsü, Özel Nurettin Topçu Eğitim Kurumları ile Atlantik Eğitim Kurumları'nda arama başlattı. Söz konusu kurumlarda örgütün yönetici pozisyonundaki isimlerin özel odalarının olduğu ve gizli örgütsel toplantıların buralarda yapıldığı ortaya çıktı.



KRİTİK KURUMLARA SIZDI


17/25 Aralık darbe girişimleriyle meşru hükümeti devirmeye kalkışan Fetullahçı Terör Örgütü'nün eğitim kurumlarıyla ilgili çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu'nca da FETÖ içerisinde bulunan ve bu gruba mensup kişilerin yürüttükleri örgütsel faaliyetlerden dolayı mağduriyet yaşayan kişilerin beyanları üzerine soruşturma başlattı. Yürütülen soruşturma kapsamında emniyetin yaptığı çalışmalar, mağdur ve tanık ifadeleri sonrasında önemli bilgilere ulaşıldı.



Örgüt tarafından eğitim/öğretim çağlarında tespit edilerek yetiştirilen çocukların özellikle örgüt için mutlaka ele geçirilmesi gereken kurumlar olarak gördükleri emniyet, yargı, ordu gibi stratejik öneme sahip kritik yerlere verilecek eğitim sonrasında yerleştirilmesinin sağlandığı tespitine ulaşan savcılık, uzun vadeli bir çalışma sonucunda bu kurumlara sistematik bir şekilde yerleştirildikleri ve kurumlarda kadrolaştıklarını belirledi.



OKULDA ÖRGÜT FAALİYETİ


Soruşturmayla örgüt faaliyetlerinin legal görünümlü kurum ve kuruluşlar vasıtası ile yürütüldüğü ortaya çıkarıldı. Buna göre, dershaneler, özel kolejler, yurt ve öğrenci evleri ile gençliğe yönelik eğitim faaliyetleri gerçekleştirildi. Yurt içinde ve yurt dışında açılan eğitim kurumları vasıtası ile örgüt propagandası yapıldı. Eğitim kurumlarına halkın rağbet etmesi sağlanarak sempatizan kitlesinin genişletildi.



AMAÇ DEVLETİ ELE GEÇİRMEK


Özel okul, dershane, şirket gibi ticari işletmelerden Fetullahçı Terör Örgütü'nün kasasına yüksek oranda para akışının sağlandığı belirlendi. Soruşturmada ayrıca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün kurumlardaki uzantıları vasıtasıyla devlet kurumlarında paralel örgütlenmeye gittiği ve devleti ele geçirmeyi amaçladıkları dolayısıyla yasa dışı bir örgüt konumuna geldikleri tespitlerine yer verildi. Soruşturmayla ayrıca Fetullahçı Terör Örgütü'ne ait eğitim kurumlarında örgüt yöneticilerine tahsis edilmiş odaların bulunduğu ortaya çıktı. Bu odalarda, örgüt yöneticilerinin gizli toplantılar yaptığı ve örgütün faaliyetleriyle ilgili önemli kararların alındığı belirlendi.



GİZLİ TOPLANTI MEKANI


Geçtiğimiz ay İzmir'de FETÖ'nün ilk koleji olan Yamanlar Eğitim Kurumları'na da baskın yapılmış ve burada da gizli toplantı salonlarının olduğu ortaya çıkmıştı. Savcılık söz konusu tespitlerin ardından Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği'nden arama kararı çıkarılmasını talep etti. 5. Sulh Ceza Hakimliği de izin verdi. Dün harekete geçen emniyet FETÖ'nün eğitim kurumlarını didik didik ederek, bilgisayarların imajlarını aldı. Emniyet ekipleri örgütsel doküman olduğu değerlendirilen bazı belgelere de el konuldu. Bilgisayar imajları ve el konulan belgeler inceleme için emniyet götürüldü.



#fetö
#Fetullahçı Terör Örgütü
#paralel yapı
9 years ago