|

Kardeşlikten sevgiden başka yolumuz yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’daki Şeb-i Arus programında Mevlana’nın ‘İki bilme, ikilikten bahsetme. Kıble birdir iki olmaz…’ sözleriyle kardeşlik çağrısı yaptı.

Yeni Şafak
04:00 - 14/12/2014 الأحد
Güncelleme: 03:44 - 14/12/2014 الأحد
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin sevgiden kardeşlikten başka yolu olmadığını söyledi. Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen Şeb-i Arus İstanbul 2014 programında yaptığı konuşmada, vuslatının 741’inci senesinde Mevlana’yı rahmetle yad ettiğini söyledi.


ÖĞÜTLERİYLE BİRLİĞİ YEŞERTTİ 

Mevlana’nın 7 asır önce Anadolu topraklarına gelerek gönülleri buluşturduğunu, kalpleri sevgi ve şefkat hamuruyla yoğurduğunu, ilim ve öğütleriyle birliği, beraberliği, kardeşliği yeşerttiğini ifade eden Erdoğan, bu topraklardaki kardeşlik, sevgi ve şefkatin kurulmasında, Mevlana’nın eserlerinin büyük payı olduğunu kaydetti. “Yunus Emrelerin, İbni Arabilerin, Hacı Bayram Velilerin, Mevlanaların açtığı yolda ‘önce insan, önce millet’ diyebilmeyi başarmış, kardeşliği, sevgiyi, barışı, her türlü maddi değerin üzerine çıkarabilmiş milletiz” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:


BU MEDENİYETTE BİRLİK OLMAZ 

“Mevlana’nın hikmetli sözleri ve irfanla yoğrulmuş öğütleri, fitneyi, fesadı ve hasedi silip atmış, büyük bir kardeşlik iklimini kurmuştur. Bu medeniyette ikilik olmaz. Yalnız birlik vardır. Bu medeniyette aşk vardır, dostluk vardır, muhabbet vardır. Anadolu toprakları, bizim medeniyetimiz, birçok badireyi atlattıysa, harplerden, yıkımlardan alnının akıyla çıktıysa, bunu muhabbetle başardı. Karşısındakine kinle, nefretle bakarak değil, karşısındakini güzel görerek, birbirini güzel görerek başardı. Muhabbet ve aşk bu toprakların hamurunda, bu milletin ruhunda var


İKİLİKTEN BAHSETME 

Erdoğan, Mevlana’nın, “İki bilme, ikilikten bahsetme. Kul efendisinde yok olmuş bil. Gözünü ve gönlünü topraktan arıt. Kıble birdir iki olmaz o, bil” sözlerine atıf yaparak, konuşmasını şöyle tamamladı: “Kıblemiz bir, ezanımız bir, peygamberimiz bir, işte böyle yürüyeceğiz bu yolda. Bizlerin muhabbetten ve aşktan başka bir yolumuz yok. Sevgiden, kardeşlikten, bizi biz yapan değerlerden başka bir yolumuz, imkanımız yok. Bize kardeşliği, muhabbeti, aşkı anlattığı için Mevlana’ya şükranlarımızı sunuyorum. Vefatının yani vuslatının 741’inci yıl dönümünde Hazreti Mevlana’yı bir kez daha rahmetle, minnetle, şükranla yad ediyoruz. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, muhabbetimizi daim etsin.”

#cumhurbaşkanı
#erdoğan
#konya
#mevlana
#şebi arus
٪d سنوات قبل