|

Kasa patladı!

İstanbul’daki FETÖ operasyonunda aralarında sözde “Fatih imamı” olduğu iddia edilen şüphelinin de bulunduğu 6 kişi yakalandı. Adreslerde yapılan aramada, 176 bin 407 dolar, 39 bin 515 lira ve bin 235 avro para ele geçirildi.

Şahin Şen
04:00 - 20/04/2019 Cumartesi
Güncelleme: 03:52 - 20/04/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
FETÖ’cülerin adresindeki paralara el konuldu.
FETÖ’cülerin adresindeki paralara el konuldu.

İstanbul’da FETÖ’nün imam yapılanmasına yönelik İstanbul Emniyeti İstihbarat, Terör ve Organize Şube’nin düzenlediği üst üste operasyonlarda örgütün Fatih imamı olan H.Ç. ile sözde “Anadolu Yakası Muhasebecisi” olarak görevlendirilen aynı zamanda da Bahçelievler, Güngören ve Başakşehir bölge muhasip imamlığı yapan Fatih kod adlı Ş.K. gaybubet evlerinde yakalandı.

ÜÇÜNCÜ İMAM YAKALANDI

Ş.K.’nın 15 Temmuz darbe girişiminden sonra pensilvanyadaki FETÖ elebaşı Fetullah Gülen tarafından üçüncü mali imam olduğu ortaya çıktı. Terörle Mücadele ekipleri ile İstihbarat Şube polisleri FETÖ’nün gaybubet evi olarak kullandığı 5 hücre evine dün sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Operasyonda Bylock kullanıcısı olan ve örgütün “Fatih imamı” olarak görev yapan H.Ç. kıskıvrak yakalandı. Baskınlarda FETÖ mensubu olan ve haklarında arama kaydı bulunan A.P ve G.P ile örgüt üyelerine yardım ettikleri iddia edilen M.T. F.K.K ve A.Ç gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda 176 bin 407 dolar, 39 bin 515 lira ve bin 235 avro para da ele geçirildi. H.Ç.’nin gizlendiği evde ele geçirilen paraları kitapların içini keserek gizlemeye çalıştığı tespit edildi.

#FETÖ
#İstanbul
5 yıl önce