|

Katar'a 14 günde 90 uçak gıda

Türkiye, Arap ülkeleri tarafından ambargo uygulanan Katar’a gıda göndermeye devam ediyor. Türkiye’nin zamanında hareket ettiğini söyleyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Katar’ın bizden istediği süt ve süt ürünleriydi. İki haftada 90 uçak gönderdik. Göndermeye devam ediyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 07:14 - 21/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Katar'a 14 günde 90 uçak gıda
Katar'a 14 günde 90 uçak gıda

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneğinin (TÜMSİAD) Geleneksel İftar Programı’nda yaptığı konuşmada, Katar’la ilgili gelişmelere değindi. Bakan Zeybekci, Türkiye’nin hızlı davranarak dostluğunu gösterdiğini aktardı. Körfez’de yaşananları kardeşler arasındaki yanlış diyalog olarak değerlendirdiklerine işaret eden Zeybekci, Türkiye'nin hiç tereddüt etmeden Katar'ın ihtiyacını karşılamaya başladığını ifade etti.

5 UÇAK BİR SAATTE HAZIRLANDI

Katar'a yönelik abluka haberini Bakanlar Kurulu sırasında aldıklarını belirten Zeybekci, "O gün gece Türkiye olarak Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bu operasyonu hemen başlattık. Dünyanın en büyük hava filolarına sahip olmanın ne demek olduğunu o gün anladık. THY bugün dünyanın en büyük hava yolu. İlker Aycı kardeşimden (THY Yönetim Kurulu Başkanı) beş uçak istedik. Bir saat içinde beş uçak hazırdı. Hem de kargo uçağı. Kuşluk vakti Türk ürünleri oradaydı. Bizden istedikleri özellikle süt ve süt ürünleri grubu ve yumurtaydı ve bugüne kadar da 90 uçak gönderdik. Bütün ihtiyaçlarını karşıladık. Bir tane gemi gidiyor 4 bin tonluk şimdi, arkasından da yine 11 bin tonluk bir gemi gidecek. Şimdi TIR seferlerimiz başladı. Herkes, ‘ama, fakat, lakin’ derken, biz oradaydık. Bundan sonra da orada olmaya devam edeceğiz."

İHRACATTA HEDEFİ AŞMAK İSTİYORUZ

Kur ve büyüme ile ilgili gelişmelerin kendilerini haklı çıkardığını belirten Zeybekci, ‘2016 büyümesi % 2,5 ve üzeri olacak’ dedik, % 2,9 oldu. İlk çeyrekte elde ettiğimiz % 5’lik büyümeyi de çok önceden söyledik. Bu sene ihracatta bir seferberlik yılı olacak. İhracatta hedefimiz, 157,6 milyar dolar rakamını yakalamak ve onu aşmak” dedi.


#Katar
#Gıda
#Nihat Zeybekci
7 yıl önce