|

Katar’da çözüm emaresi var

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Katar krizinde netice alınabileceğine ilişkin bazı emareler olduğunu söyledi. Kalın, Suriye PKK’sının Afrin’den taciz ateşlerine ilişkin de “Ulusal güvenliğimizi ve sınırlarımızı koruma noktasında gereken cevabı misliyle veririz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 2/07/2017 Pazar
Güncelleme: 09:13 - 2/07/2017 Pazar
Yeni Şafak
Katar’da çözüm emaresi var
Katar’da çözüm emaresi var

Cumhurbaşkanlığı Sözcsü İbrahim Kalın, AK Parti Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Katar Savunmadan Sorumlu Devlet Bakanı Halid Bin El-Atiyye’yi kabulü sonrasında gazetecilere açıklamada bulundu.

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında bir süredir devam eden krizle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yoğun bir diplomasi trafiği gerçekleştirdiğini belirten Kalın, “Netice alınabileceğine dair bazı emareler var. Gerek Sayın Cumhurbaşkanımızın dün (önceki gün) Sayın Trump’la yaptığı görüşmeden edindiğimiz ana intiba bu, gerekse Avrupa liderlerinin yaptığı açıklamalar, Körfez’de Kuveyt Emiri’nin girişimleri, bütün bunları bir araya getirdiğimizde olumlu bir yönde adım atılması için gayretlerimizin devam etmesi gerektiği konusunda biz de hemfikiriz” dedi.

TÜM TEDBİRLERİ ALIRIZ

Kalın, Afrin’deki Suriye PKK’sı PYD/YPG unsurlarının taciz ateşleriyle ilgili ise “Ulusal güvenliğimizi ve sınırlarımızı koruma noktasında gerekli bütün tedbirleri alırız, bugüne kadar olduğu gibi. Türkiye’ye yönelik Suriye’den veya bir başka ülkeden gelebilecek herhangi bir tehdit, bu, DEAŞ’tan, PKK’dan, YPG’den olabilir, hangi terör örgütünden olursa olsun, Türkiye bunlara gereken cevabı misliyle anında verir’’ diye konuştu. Kalın, yeni bir operasyonun olup olmayacağına yönelik soruyu ise “Sınır güvenliği anlamında gerekli tedbirler her zaman alınır” şeklinde yanıtladı.

#İbrahim Kalın
#Katar
#DEAŞ
#PKK
#YPG
7 yıl önce