|

Kavak tartışması 3 can aldı

Dere çalışmasında kavak ağaçlarının kesilmesine karşı çıkan köylü dehşet saçtı. Ağaçlarını kestirmemek için ekiplerle tartışan köylü evinden aldığı tüfeği ile iki kişiyi öldürüp intihar etti.

Cihan
00:00 - 15/07/2008 Salı
Güncelleme: 22:44 - 15/07/2008 Salı
Yeni Şafak
Kavak tartışması 3 can aldı
Kavak tartışması 3 can aldı

Balıkesir'in İvrindi ilçesinde kavak ağacı yüzünden çıkan tartışma kanlı bitti. Dere çalışmasında kavak ağaçlarının kesilmesine karşı çıkan köylü dehşet saçtı. Ağaçlarını kestirmemek için ekiplerle tartışan köylü evinden aldığı tüfeği ile iki kişiyi öldürüp intihar etti.

İvrindi İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, olay İvrindi İlçesi'nde saat 13:00'te meydana geldi.

Karaçepiş köyü dere yatağında DSİ 25. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin dere açma çalışması sırasında dere içerisindeki kavak ağaçlarının kesilmesini istemeyen Halil Aslan ile DSİ ekibindekiler arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine olay yerinden ayrılan Aslan, evine giderek aldığı av tüfeği ile olay yerine döndü. Dozer operatörü Hasbi Ürün ile dozer yağcısı Muhterem Kuru'yu öldürdükten sonra olay yerinden ayrılan Halil Aslan, Osmanlar ile Gökçeler köyü yolundaki bir çeşmenin önünde intihar etti.

DSİ Bölge Müdürü Şahin Durukan, bilgi almak için olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Durukan, yapılan silahlı saldırı sonucu iki personelinin hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

Olayla ilgili güvenlik güçleri geniş çaplı soruşturma başlattı. DSİ görevlilerini öldüren şahsın daha önceden adam yaralamaktan cezaevinde yattığı şartlı tahliye ile cezaevinden çıktığıve bunalımda olduğu öne sürüldü.



16 yıl önce