|

Keko artık tek başına kalmayacak

Depremde annesi ve kardeşini kaybeden Keko'nun acısı biraz olsun hafifledi. Almanya'dan dönen babasıyla hasret gideren Keko Çiçek'in babası Mehmet Çiçek, "Artık Almanya'ya dönmeyeceğim, köyümde çocuğumun yanında kalacağım" dedi.

İha
00:00 - 12/03/2010 Cuma
Güncelleme: 01:16 - 12/03/2010 Cuma
Yeni Şafak
Keko artık tek başına kalmayacak
Keko artık tek başına kalmayacak

Elazığ'daki depremin simgesi haline gelen 6 yaşındaki minik Keko, Almanya'da çalışan babasıyla buluştu. Minik Keko'yla babasının buluşması duygu dolu anlar yaşanmasına sebep oldu.

Annesini ve kardeşini önce enkazda aramış, sonra da mezarlarına kapaklanmıştı. Türkiye'yi sadece kendinin değil bütün bölgenin acısına ortak etmişti. 8 yaşındaki Keko'nun belki de tek tesellisi kavuştuğu babası oldu. Elazığ'daki depremde Okçular Köyü'nde annesi ve kardeşini kaybeden ve adeta depremin simgesi haline gelen Keko Çiçek, dün babasıyla buluştu. Gece geç saatlerde köye gelen baba Mehmet Çiçek, dün sabah saatlerinde oğluyla kucaklaştı. Keko, babasının geldiği sırada uykudaydı, güçlükle gözlerini açtı ve ölen kardeşinin doğumundan bir ay önce Almanya'ya giden babasını üç yıl sonra ilk kez gördü.

BİRBİRLERİNE SARILIP AĞLADILAR

Duyguları sorulan minik Keko, annesi ve kardeşini düşündüğünü söyleyince baba Mehmet Çiçek gözyaşlarına boğuldu. Birbirlerine sarılarak ağlayan Keko ve babası, duygu dolu anlar yaşanmasına sebep oldu. Baba Mehmet Çiçek, Almanya'dayken olayı telefonla haber aldığını ve ilk fırsatta köye gelmek için yoğun çaba sarfettiğini ifade etti. Mehmet Çiçek, "Oğlumun televizyonlardaki görüntülerine bakamadım. Bundan sonra Almanya'ya dönmeyeceğim. Burada, köyümde çocuğumun yanında yaşayacağım" dedi.

Baba Mehmet Çiçek'in de depremde enkaz altında kalarak ölen çocuğu 3 yaşındaki Emre'yi bugüne kadar hiç görmediği, sadece internette bir kere gördüğü ortaya çıktı. Keko'yu enkazdan halası Yeter Çiçek kurtarmıştı. Keko'nun annesi ve kardeşinin cesedini çıkaran Yeter Çiçek, Keko'yu enkazdan tek başına kurtarmıştı. İşte o Keko'ya annesi ve kardeşinin öldüğü 2 gün sonra söylenmiş ve tüm Türkiye'nin yüreğini burkan görüntüler ortaya çıkmıştı.




14 yıl önce