|

Kendisini korumadı diye Atina'yı suçluyor

Aa
00:00 - 21/01/2008 Pazartesi
Güncelleme: 13:35 - 21/01/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Kendisini korumadı diye Atina'yı suçluyor
Kendisini korumadı diye Atina'yı suçluyor

Terör örgütü PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan'ın Yunanistan aleyhine dava açacağı öne sürüldü. Atina'da yayımlanan Ethnos gazetesi, terör örgütü elebaşısı Öcalan'ın, avukatları aracılığıyla tanınmış avukat Yianni Rahiotis ile temasa geçtiğini, Rahiotis'in de Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği aracılığıyla İmralı'da bulunan hükümlüyle görüşmek üzere Ankara'dan izin istediğini yazdı.


DAVAYI YUNAN AVUKAT AÇIYOR

Gazete, “güvenilir kaynaklara” dayandırdığı haberinde, “Türk Hükümetinin, Atina'ya yakın bir zamanda Yunan avukata İmralı'ya gitmesi için izin vereceğini bildirdiğini, bu çerçevede Rahiotis'in, Yunan ve Avrupa mahkemelerine dava açma sürecini başlatacağını” yazdı.


'NEDEN ENGEL OLMADINIZ' DAVASI


Ethnos, açılacak davada, “Ya Yunanistan'ın Öcalan'ın tutuklanmaması için yapması gerekenleri yapmadığını veya daha da kötüsü Atina'nın, Öcalan'ın Türk gizli servislerine teslim edilmesi için sahne arkasında çalıştığının iddia edileceğini” kaydetti.


DAVA AÇMA İZNİNİ KİM VERDİ?

Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis'in Türkiye'ye yapacağı ziyaret öncesi Ankara'nın Öcalan'a Yunanistan aleyhine dava açmasına izin verdiğini savunan Ethnos, bu yaklaşımın Türk-Yunan ilişkilerindeki eski yaraların açılmasına neden olduğunu iddia etti.

16 yıl önce