|

Kılıçdaroğlu Sarıgül'ü tebrik etti

Kemal Kılıçdaroğlu, Hayri İnönü'yü tehdit ettiği öne sürülen fakat hakkında takipsizlik kararı verilen Sarıgül'ü kutladı. Kılıçdaroğlu, Sarıgül’e, “Hayırlı olsun Mustafa Bey. Çalışmalarınızı sürdürün. Ben de bu meselenin kapanmasını istiyorum, artık kapatalım” oldu.

Yeni Şafak
11:22 - 6/02/2015 Cuma
Güncelleme: 09:29 - 6/02/2015 Cuma
Diğer

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü’nün tehdit edildiği iddialarına ilişkin verdiği takipsizlik kararının hemen ardından soruşturmada ismi ‘şüpheli’olarak geçen eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile görüştü. Sarıgül'ün çantasında soruşturmanın kararları vardı.


Hürriyet'te yer alan habere göre Kılıçdaroğlu, Sarıgül’e, “Hayırlı olsun Mustafa Bey. Çalışmalarınızı sürdürün. Ben de bu meselenin kapanmasını istiyorum, artık kapatalım” oldu. 


Kılıçdaroğlu ile eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül arasındaki görüşme önceki gün geç saatlerde parti genel merkezinde gerçekleşti. Sarıgül, genel başkanlık katına, Kılıçdaroğlu’na özel, parti genel merkezi kapalı otoparkında bulunan asansörle çıktı. Doğrudan Kılıçdaroğlu’nun odasına giren Sarıgül’ün çantasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı’nın ‘Çıkar amaçlı suç örgütü’ ile Özel Suçlar Bürosu’nun ‘Tehdit’ suçlamalarıyla yürüttüğü soruşturmanın takipsizlik kararı metinleri vardı. Sarıgül, savcılığın takipsizlik kararlarına ilişkin değerlendirmesini Kılıçdaroğlu ile paylaştı. “Bu tartışmanın gündemde daha fazla yer almasını, partimin yıpratılmaması adına istemiyorum” dediği belirtilen Sarıgül’ün, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü hakkında disiplin süreci başlatılması talebinde bulunmadığı öğrenildi.

#CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
#İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı
#Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü
#Nazlı İnönü
#tehdit
#eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül
#Kılıçdaroğlu Sarıgül'ü tebrik etti
9 yıl önce