|

Kılıçdaroğlu'ndan Recep açılımı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a daha önceki gezilerinde ve konuşmalarında "Recep bey" diye hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin'deki konuşmalarında Başbakan Erdoğan'dan sürekli "Recep" diye bahsetti.

İha
00:00 - 2/08/2010 Pazartesi
Güncelleme: 11:43 - 2/08/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Kılıçdaroğlu'ndan Recep açılımı
Kılıçdaroğlu'ndan Recep açılımı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gece geldiği Doğu Karadeniz'de 24 saatte iki il ve 12 ilçede halka seslendi. Son olarak bu sabah Artvin'in Ardanuç ve Şavşat ilçelerinde konuşan Kılıçdaroğlu, konuşmalarında yöre halkının tepkisini çeken HES'lere vurgu yaptı. İlk olarak Sol'un kalesi olarak bilinen Ardanuç ilçesinde konuşan Kılıçdaroğlu, Anayasa değişiklik paketine karşı olduğu gibi HES'lere de karşı olduğunu belirterek "Ardanuç solun ve sosyal demokrasinin kalesidir. Çevresine duyarlı onurlu insanları var. HES'lere de 'hayır' diyoruz. Su yaşam hakkıdır. Suyun olmadığı yerde hayat yok. Suyu keserseniz hayat damarını kesersiniz" dedi.

AĞLAMA RECEP AĞLAMA BİZE GÖNÜL BAĞLAMA

Enerjiye elbette ihtiyacımız olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Ama derelerimizi kurutarak, doğayı bozarak enerji üretilmez. Dereleri kurutursanız doğayı bozarsanız, suyu yatağından ayırırsanız o zaman elbette HES'lere karşı çıkarız. Solun kalesi oldunuz, solun kalesi olmanın bir maliyeti var. Bunu da ödüyorsunuz. Burada tam teşekküllü hastane açmışlardı. Şimdi o hastaneyi kapattılar. Neden biliyormusunuz Recep'in görüşüne göre Ardanuç'ta insan yaşamıyor. Onun düşüncesi bu. Sizi sıkıntı etmiyor."

Konuşmasında sürekli Başbakan Erdoğan'dan "Recep" diye bahseden Kılıçdaroğlu, Şavşat'taki konuşmasında da HES'lere vurgu yaptı. "Başbakan 'Derelerin intikamı ağır olur' demişti, evet derelerin intikamı ağır olacak" diyen Kılıçdaroğlu, "Şavşat'tan 'Hayır' çıkacak" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, bir partilinin elindeki pankarta dikkat çekerek "Burada güzel bir pankart görüyorum. 'Ağlama Recep ağlama, bize gönül bağlama.' Merak etmeyin onun gönlü sizde değil ki onun gönlü yurt dışında. Recep köşeyi döndü.Şimdi tek bir derdi var. Onun derdi 12 Eylül'de Yüce Divan'dan kurtulmak." Kılıçdaroğlu daha sonra Ardahan'a gitti.

14 yıl önce