|

Kılıçdaroğlu'nun umudu yine Batı

Geçtiğimiz yıllarda siyaset sahnesinde yaşadığı her hezimetin ardından soluğu AB ülkelerine Türkiye'yi şikayet etmekte alan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bu kez de Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatı'nı küstah sözlerle eleştiren AB ülkeleriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu'nun büyükelçilerle toplantısı sırasında AB tarafından ''Türkiye'nin Ege ve Doğu Akdeniz'de devam eden yasadışı eylemlerini en güçlü dille kınıyoruz ve Yunanistan, Kıbrıs'la tam dayanışma içinde olduğumuzu vurguluyoruz" açıklaması dikkatlerden kaçmadı.

Yeni Şafak ve
14:10 - 22/03/2018 الخميس
Güncelleme: 14:21 - 22/03/2018 الخميس
Yeni Şafak
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, AB üyesi ülkelerin büyükelçileri ile Ankara'da görüştü.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, AB üyesi ülkelerin büyükelçileri ile Ankara'da görüştü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin Ankara büyükelçileriyle bir araya geldi. Bir otelde, basına kapalı gerçekleşen toplantı yaklaşık 1 saat 30 dakika sürdü. Toplantının içeriğine ilişkin net açıklamalardan kaçınan CHP yönetiminin, özellikle son günlerde Türkiye aleyhtarı açıklamalarda bulunan AB ülkelerinin büyükelçilerine herhangi bir tepki gösterip göstermediği öğrenilemedi.

Toplantı sırasında AB’den küstah açıklama

Kılıçdaroğlu'nun büyükelçilerle toplantısının devam ettiği sırada Brüksel’den skandal bir açıklama daha geldi. AB liderlerinin bugün düzenleyeceği zirvenin sonuç bildirisi taslağı basına sızdı.

  • Türkiye'nin Kıbrıs açıklarındaki ve Ege Denizi'ndeki kararlı tutumunu hazmedemeyen AB, ''Türkiye'nin Ege ve Doğu Akdeniz'de devam eden yasadışı eylemlerini en güçlü dille kınıyoruz ve Yunanistan, Kıbrıs'la tam dayanışma içinde olduğumuzu vurguluyoruz'' açıklamasında bulundu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, parti başkanlığına seçildiği günden bu yana hemen her konuda Türkiye'yi AB, ABD ve batılı güçlere şikayet etmesiyle biliniyor.


#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#AB
٪d سنوات قبل