|

Kimsenin şüphesi olmasın

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye’nin kuzeyindeki terör yapılanmasına yönelik operasyon için kararlılık vurgusu yaptı. Akar, “Hak ve menfaatlerimizi korumak için yapılması gereken ne varsa, bugüne kadar yapıldığı gibi, yeri ve zamanı geldiğinde aynı şekilde yapılacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

00:00 - 15/10/2021 Cuma
Güncelleme: 00:58 - 15/10/2021 Cuma
Yeni Şafak
Hulusi Akar
Hulusi Akar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen gün işaret ettiği Suriye’nin kuzeyine yapılacak olan harekat öncesi hareketli günler yaşanıyor. TSK’nın tüm hazırlıklarını tamamladığı bölgede operasyon talimatı bekleniyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da operasyon için Türkiye’nin kararlılığını dile getirdi. Kuvvet komutanlarıyla birlikte Milli Savunma Üniversitesi 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı açılış törenine katılan Akar, “Gerekeni yapacağız” mesajını verdi.

KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN

Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde, Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’ta tüm gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurgulayan Akar, “Gereken ne varsa, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bugüne kadar yapıldığı gibi, yeri ve zamanı geldiğinde aynı şekilde yapılacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

BU İŞLER ONLARI AŞAR

Suriye’nin kuzeyine ilişkin ABD ve Rusya ile yapılan mutabakatları hatırlatan Akar, şunları söyledi: “ Biz barıştan, diyalogdan, konuşma, görüşmeden yanayız. Diğer taraftan da hiçbir oldubittiye izin vermeyeceğimizi söyledik, söylemeye devam ediyoruz. Bu konuda azimliyiz, kararlıyız ve buna da muktediriz.”

16 terörist öldürüldü

  • Milli Savunma Bakanlığı son beş günde Fırat Kalkanı bölgesinde 13, Barış Pınarı bölgesinde 3 olmak 16 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

#Milli Savunma Bakanı
#Hulusi Akar
#Suriye
3 yıl önce