|

Kızılay Başkanı İstanbul'un iki ilçesi için uyardı

Endonezya'da meydana gelen deprem ve ardından yaşananlar dünyanın dikkatini yeniden doğal afetlere çekti. Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, Endonezya'da meydana gelen deprem ve tsunamiyle ilgili olarak İstanbul'un iki ilçesi için uyarılarda bulundu.

Yeni Şafak
15:55 - 8/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 16:11 - 8/10/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Kızılay Başkanı Kınık, Endonezya'daki zeminle benzerlik gösteren İstanbul ilçelerine dikkati çekti.
Kızılay Başkanı Kınık, Endonezya'daki zeminle benzerlik gösteren İstanbul ilçelerine dikkati çekti.

Endonezya Ulusal Afet Yönetim Ajansı, geçtiğimiz Cuma günü Endonezya'nın Sulawesi Adası’nda meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki deprem ve onun tetiklediği tsunami sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının bin 944’e yükseldiğini duyurdu. Çok sayıda kayıp bilgisi verilirken, ölü sayısının daha da artmasından endişe edildiği bildirildi.

İki ilçe için uyarıda bulundu

Endonezya yaralarını sarmaya çalışırken, Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, önemli bir uyarıda bulundu. Kişisel Twitter hesabından İstanbul'un Beylikdüzü ve Büyükçekmece ilçeleri için deprem uyarısında bulunan Kınık, şu ifadeleri kullandı:

Endonezya depremi sonrası toprak sıvılaşması ve heyelan (soil liquefaction). İstanbulda buna benzer formasyonda olan (Beylikdüzü ve Büyükçekmece’nin bazı bölgeleri) yerlerimiz var, acilen tedbir alınmalı.


#Kızılay
#Kerem Kınık
#İstanbul
6 yıl önce