|

Koman''ı paşalar uğurladı

GATA''da hayatını kaybeden emekli Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Teoman Koman toprağa verildi. Koman''ın cenazesine Yaşar Büyükanıt, Hüseyin Kıvrıkoğlu ve Necdet Üruğ gibi çoğu üst düzey emekli paşa katıldı

Behlül Çetinkaya
00:00 - 17/12/2013 Salı
Güncelleme: 23:30 - 16/12/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Koman''ı paşalar uğurladı
Koman''ı paşalar uğurladı

28 Şubat davasının tutuklu sanığıyken geçtiğimiz Cumartesi günü GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi''nde hayatını kaybeden Emekli Jandarma Genel Komutanı ve MİT Müsteşarı Orgeneral Teoman Koman İstanbul''da düzenlenen dini ve askeri törenle defnedildi.

BÜYÜKANIT CENAZEDE

Koman için ilk tören Selimiye Camii''nde düzenlendi. Koman''ın cenaze namazına aralarında 19. Genelkurmay Başkanı ve 12 Eylül döneminin 1. Ordu Komutanı Necdet Üruğ, 23. Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu, 25. Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, Edip Başer ile çok sayıda emekli asker ile MİT eski müsteşarı Şenkal Atasagun, Koman''ın Yönetim Kurulu üyeliğini yaptığı Nergis Holding''in sahibi ve eski Bakan Cavit Çağlar katıldı. Cenazede Koman''ın eşi Gülgün Koman ile oğulları Hakkı ve Mehmet Koman, taziyeleri kabul etti.

KÜÇÜK VE PERİNÇEK''TEN ÇELENK

Top arabasına yüklenen Koman''ın cenazesi, askeri bando eşliğinde Selimiye Kışlası''na götürüldü. Basına kapalı yapılan törenin ardından cenaze Ulus''taki aile mezarlığına defnedildi. Cenazeye Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ile Ergenekon davasından tutuklu İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve emekli Tuğgeneral Veli Küçük çelenk gönderdi.


10 yıl önce