|

Komutan Burseya’da

Zeytin Dalı Harekatı’nı yöneten İkinci Ordu Komutanı Korg. İsmail Metin Temel, TSK ve ÖSO’nun önceki gün teröristlerden temizlediği Burseya Dağı’nı ziyaret etti. Temel, Burseya ve çevresinde alınan güvenlik tedbirleriyle tahkimatı inceledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/01/2018 Salı
Güncelleme: 03:35 - 30/01/2018 Salı
Yeni Şafak
Korg. İsmail Metin Temel, TSK ve ÖSO’nun önceki gün teröristlerden temizlediği Burseya Dağı’nı ziyaret etti.
Korg. İsmail Metin Temel, TSK ve ÖSO’nun önceki gün teröristlerden temizlediği Burseya Dağı’nı ziyaret etti.

Zeytin Dalı Harekatı’nı yöneten İkinci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, teröristlerden arındırılan Burseya Dağı’nda incelemelerde bulundu. Temel, terör örgütünden temizlenen stratejik önemdeki Burseya Dağı’na gelerek durumu yerinde gördü. İncelemelerde TSK unsurlarını da denetleyerek moral veren Temel, beraberindeki komutanlarla Burseya Dağı ve çevresinde alınan güvenlik tedbirleri ile tahkimatı değerlendirdi.

915. Tepe alındı

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında TSK ve ÖSO’nun Afrin’in batısında gerçekleştirdiği operasyonda stratejik 915. Tepe ele geçirildi. Afrin’in batısındaki Racu belde merkezinin güneyindeki 915. Tepe’ye yönelik dün sabah saatlerinde başlayan operasyon sayesinde belde çevresinde terör örgütü PYD/PKK’ya karşı tüm hakim noktalar kontrol altına alındı. Öğle saatlerinde teröristlerden arındırılan 915. Tepe’nin alınması ile harekatın 10. gününde Afrin’in beş beldesinde 15’i köy, biri köy altı yerleşim ile 5’i stratejik dağ ve tepe olmak üzere 21 nokta örgütten kurtarılmış oldu. TSK ve harekata destek veren ÖSO güçleri, harekatın önceki günlerinde, Bülbül beldesinde Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar ve Ursa köyleri ile Kürdo köy altı yerleşimini, Racu beldesinde Edamanli, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı ve Mamel Uşağı köyleri ve 740.Tepe’yi, Şeyh Hadid beldesinde Şeyh Hadid Tepesi ve Kara Mitlak köyü, Cinderes beldesinde Hammam köyü ile Mersides Tepesi’ni, Şeran beldesinde de Burseya Dağı ve Kestel Cundo köyü ele geçirmişti.

#TSK
#Afrin
#Korg. İsmail Metin Temel
6 yıl önce